Antena 3 CNN Actualitate Social Ziua în care s-a sfârşit războiul în Europa: „Dispreţul pentru om, civil sau militar, a atins cote fără precedent” 

Ziua în care s-a sfârşit războiul în Europa: „Dispreţul pentru om, civil sau militar, a atins cote fără precedent” 

Declanşat la 1 septembrie 1939, cel de-al Doilea Război Mondial a luat sfârşit, în Europa, la 9 mai 1945, prin capitularea Germaniei, şi la 2 septembrie acelaşi an în Asia, prin capitularea Japoniei. 

Istoricul Alesandru Duţu face o radiografie a celui de-al Doilea Război Mondial, care a durat peste 2.000 de zile, în care şi-au găsit sfârşitul 50 de milioane de oameni şi care a cuprins 61 de state de pe tot globul pământesc. 

S-a desfăşurat pe teritoriul a 40 de state (pe circa 22 milioane kmp - din Europa, Asia şi Africa, precum şi în Oceanul Atlantic şi Oceanul Pacific), pe o arie geografică mult mai amplă decât Primul Război Mondial.

Academicianul Florin Constantiniu aprecia că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, „dispreţul pentru om – civil sau militar – a atins cote fără precedent“, iar „animalitatea din speţa umană a ţâşnit la suprafaţă cu o forţă necunoscută“, potrivit adevarul.ro.
 

Subiecte în articol: razboi Europa al Doilea Razboi Mondial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania