Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Candidatura liderului PDL Ialomiţa la preşedinţia Consiliului Judeţean a fost respinsă

Candidatura liderului PDL Ialomiţa la preşedinţia Consiliului Judeţean a fost respinsă

Candidatura liderului PDL Ialomiţa la preşedinţia Consiliului Judeţean a fost respinsă
Sursa foto: Foto: machiavelli.ro
17 Mai 2012   •   17:40

Candidatul Alianţei pentru Ialomiţa (API), Cazacu Marinică, nu mai poate participa la alegerile locale pentru funcţiile de preşedinte şi consilier al Consiliului Judeţean, după ce Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat în acest sens, informează Agerpres.

Joi, 3 mai, reprezentanţii filialei USL au depus, la Tribunalul Ialomiţa, o contestaţie împotriva acceptării, de către Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean, a candidaturii lui Cazacu Marinică, din partea Alianţei pentru Ialomiţa (API), la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Potrivit reprezentanţilor USL, contestaţia a fost întemeiată pe faptul că Marinică Cazacu, la data depunerii candidaturii, era încă înalt funcţionar public şi nu îşi încetase raporturile de serviciu, respectiv de prefect al judeţului Ialomiţa, neîndeplinind condiţiile legale pentru a candida.

Fondul cauzei s-a judecat la Tribunalul Ialomiţa, instanţa respingând contestaţia USL ca neîntemeiată, urmând ca înscrierea candidaturii să rămână aşa cum a fost făcută de Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Ialomiţa.

USL Ialomiţa a promovat recurs la Curtea de Apel Bucureşti care s-a pronunţat în favoarea USL, respectiv de respingere a candidaturii, Cazacu Marinică sesizând ulterior Curtea Constituţională privind neconstituţionalitatea unor articole de lege.

Preşedintele PDL Ialomiţa, Cazacu Marinică, reclamă faptul că practica în astfel de cazuri a Curţii de Apel nu este unitară, dând exemplu situaţia prefectului de Călăraşi căruia i-a fost admisă candidatura, deşi demisionase cu câteva zile înainte de depunerea dosarului.

„Mă doare enorm că am fost exclus din cursa electorală, în condiţiile în care eu mi-am înaintat demisia din data de 26 martie, iar niciunul dintre prefecţii în funcţie nu şi-a dat demisia mai devreme de 10 aprilie. Mai mult decât atât, prefectul de Călăraşi şi-a dat demisia în 27 aprilie, iar la mine se vorbeşte de raport de serviciu, în condiţiile în care eram suspendat. Mi-au socotit 30 de zile de la demisie şi apoi 50 până la alegeri, ceea ce mi se pare total incorect. La prefectul de Călăraşi se vorbeşte strict de faptul că sancţiunea depunerii candidaturii este aceea de pierdere a calităţii funcţiei publice de prefect şi punct. Se pare că a fost cusută cu aţă albă. Pentru că la Curtea de Apel două situaţii identice sunt judecate diferit. Vom merge mai departe şi vom folosi toate căile legale de atac, chiar şi până la contestarea alegerilor. Chiar dacă printr-o minune se va rezolva ceva, eu mă consider scos din cursa electorală, pentru că am pierdut startul. Eu nu mă consider vinovat, pentru că în momentul în care a apărut hotărârea de guvern privind calendarul alegerilor eu am demisionat“, a declarat, joi, Cazacu Marinică, în cadrul unei conferinţe de presă.

Şi apărătorul preşedintelui PDL Ialomiţa, avocat Gabriela Petre, reclamă „defecţiuni“ în soluţionarea acestei cauze, acuzând procurorul de şedinţă de atitudine vehementă şi părtinitoare în favoarea USL.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Cazacu Marinică îl acuză şi pe Silvian Ciupercă, preşedintele PSD Ialomiţa şi candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, că a vrut să-şi îndepărteze concurenţa prin excluderea lui din cursa electorală.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close