Antena 3 CNN Coronavirus 40 de ventilatoare donate de statul german stau blocate la ministerul Sănătății încă din decembrie | VIDEO

40 de ventilatoare donate de statul german stau blocate la ministerul Sănătății încă din decembrie | VIDEO

În timp ce pacienţii cu COVID-19 care au nevoie de Terapie Intensivă sunt puşi pe liste de aşteptare, ministerul Sănătăţii ţine blocate 40 de ventilatoare, primite ca donaţie din partea statului german.

40 de ventilatoare donate de statul german stau blocate la ministerul Sănătății încă din decembrie | VIDEO
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    17 Mar 2021   •   16:37

Ministrul Sănătăţii aruncă din nou vină pe cei de la Comisia de spacialitate de AȚI din minister.

Documentele obținute de Antena 3 arată că ventilatoarele au fost primite încă de pe 15 decembrie 2020. Acestea stau blocate itr-un depozit deși, însă din ianuarie, autoritățile știau că România se îndreaptă către valul trei de infecții cu SARS-CoV-2 iar bolnavii vor avea nevoie de aparatură specifică AȚI.

Ministerul Sănătății a anunțat Comisia AȚI din minister abia marți că aceste ventilatoare se află în oficiul de stocare.

Comisia va decide abia în aceste zile unde vor fi repartizate "echitabil" cele 10 ventilatoare mobile și 30 portabile despre care jurnaliștii Antena 3 au întrebat într-o solicitare trimisă către minister.

Marile spitale din Capitală nu mai au locuri libere pe secțiile ATI. Interviu cu Simin Florescu, manager la Spitalul ''Victor Babeș'' din București

Simin Florescu, manager interimar în cadrul Spitalului ''Victor Babeș'' din București, a vorbit, miercuri, în exclusivitate la Antena 3 despre criza în care se afundă România.

Un nou record de cazuri de COVID-19 înregistrat anul acesta. Alţi 6.186 de români au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Este o presiune uriaşă pe secţiile de Terapie Intensivă, unde pacienţii care se află în stare gravă speră să mai prindă un pat liber.

Astăzi, la ATI-urile din întreaga ţară sunt internaţi 1.266 de bolnavi, iar în 14 judeţe din ţară nu mai este niciun pat liber la ATI.

Situaţia de secţiile ATI din Bucureşti, îngrijorătoare

Secțiile de Terapie Intensivă din România se ocupă rapid. În multe spitale din țară nu mai există paturi libere nici în secțiile ATI nici în celelalte secții.

Antena 3 centralizează locurile libere de la ATI, iar în acest moment situația este îngrijorătoare.

 În marile spitale, cum ar fi, Spitalul Colentina, Matei Balș, Victor Babeș, Marius Nasta, dar și Spitalul Sf. Pantelimon, nu există niciun loc liber pe secțiile ATI. 

 Simin-Aysel Florescu, fost director medical  al Spitalului Victor Babes din Capitală şi actual manager interimar, a vorbit la Antena 3 despre numărul mare de infectări cu COVID-19 care a dus la ''sufocarea'' secţiilor ATI.

''Problema ocupării tuturor locurilor este de câteva săptămâni, nu este chiar de astăzi, situaţia este mai veche. Există în permanenţă pacienţi care vin aduşi de Ambulanţe, în special la Camera de Gardă. Locurile s-au ocupat în urmă cu multe săptămâni, de atunci este o luptă continută între externări și internări, pentru că niciodată nu sunt locuri suficiente pentru toți pacienții care vin.

Sunt o parte din pacienți care rămân în Camerele de Gardă tratați acolo și cuplați la sursele de oxigen, pentru că nu mai există loc nici pe secții, până a doua zi când reușim să externăm sau să tranferăm alți pacienți. Terapia Intensivă este plină. Terapia noastră Intensivă este destul de mititică, cel puțin decoamdată.

 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close