Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Medicul Adrian Streinu-Cercel: „Nu ne surprinde faptul că a intrat virusul în România. Important este cum va evolua el”

Medicul Adrian Streinu-Cercel: „Nu ne surprinde faptul că a intrat virusul în România. Important este cum va evolua el”

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, medicul Adrian Streinu-Cercel, a vorbit la Sinteza zilei despre pandemia de coronavirus.

Medicul Adrian Streinu-Cercel: „Nu ne surprinde faptul că a intrat virusul în România. Important este cum va evolua el”
Sursa foto: Antena 3
de S.T.    |    11 Mar 2020   •   21:14

„Dacă lumea nu înțelege ce are de făcut, de la evitarea aglomerației, spălarea pe mâini cu apă și săpun din abundență, s-ar putea să avem probleme în contextul în care știm foarte bine că populația noastră în vârstă se găsește în mediul rural și mai mult decât atât accesul la apă este destul de limitat.

Noi am calculat diverse modalități de evoluție a acestui impact epidemiologic și avem mai multe lucruri pe care le ținem sub control.

În momentul de față știm că avem o intrare masivă de persoane care vin din toate țările din Europa și practic avem pe relația Italia un număr mare de oameni care se întorc în România, avem pe relația Spania un număr foarte mare de cetățeni care lucrează acolo și estimăm că vor intra mulți în România, avem și în Germania foarte mulți români la fel și în Franța și în Marea Britanie. Toate aceste persoane care vin pot aduce virusul cu ele. Nu e departe faptul că deja avem semnale că pe relația Israel ne-au venit trei cazuri, pe relația Germania ne-au venit cazuri, la fel și din Londra. Asta este situația. Era un lucru de așteptat.

Nu ne surprinde faptul că a intrat virusul în România. Important este cum va evolua el, ținând cont că vorbim de forma L a acestui virus.

Această formă L a virusului este forma mai agresivă. Sunt două forme: L și S. S este mai blând și L este mai agresiv.

Dacă ne uităm la rata de mortalitate din Italia acest lucru se confirmă”, a spus medicul Adrian Streinu-Cercel, miercuri seară, la Sinteza zile.

Alte cinci cazuri de îmbolnăvire cu noul voronavirus au fost confirmate în România, numărul cazurilor la nivel național a ajuns la 44, potrivit reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică (CGS) privind situația COVID-19 în țara noastră.

În cursul zilei de miercuri, până în prezent, au fost confirmate 15 noi cazuri de infecție cu noul coronavirus.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close