Antena 3 CNN Coronavirus Alexandru Rafila: E nevoie de o regândire rapidă! Situația este foarte serioasă

Alexandru Rafila: E nevoie de o regândire rapidă! Situația este foarte serioasă

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că este nevoie de o regândire rapidă a capacității de acordare a asistenței medicale și că, mai devreme sau mai târziu, toate spitalele ar trebui să trateze atât pacienții cu COVID, cât și cei fără COVID.

Alexandru Rafila: E nevoie de o regândire rapidă! Situația este foarte serioasă
Sursa foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    02 Oct 2020   •   15:25

"Este a treia zi consecutivă cu peste 2.000 de cazuri, ceea ce are efect asupra celor din terapie intensivă. Să vedem până unde merge această creștere.

O să vedem dacă ne apropiem de o zonă de platou și acolo sperăm la o stabilizare sau dacă această creștere continuă, cred că ar trebui puse în discuție strategii adaptate pe mai multe scenarii, pentru trend crescător, pentru stabilizare să vedem ce facem pentru fiecare în parte, mai ales că există limite ale sistemului medical.

Situația este foarte serioasă și trebuie tratată ca atare", a explicat Alexandru Rafila, pentru Digi24.

”Este nevoie de o regândire rapidă a capacității de acordare a asistenței medicale”

"Cu siguranță este nevoie de o regândire rapidă a capacității de acordare a asistenței medicale, pentru că vedem ce se întâmplă și trebuie corelată necesitatea asigurării spitalizării și tratamentului pacienților cu COVID cu celelalte patologii, adică eu cred că, mai devreme sau mai târziu, și alte spitale care nu au fost spitale COVID trebuie să poată trata ambele categorii de pacienți", a afirmat Alexandru Rafila.

×
Parteneri
Operaţiuni dramatice de salvare în Turcia. Bilanţul victimelor
x close