Antena 3 CNN Coronavirus Alexandru Rafila: Situația de la Suceava se va replica și în alte spitale

Alexandru Rafila: Situația de la Suceava se va replica și în alte spitale

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că situația de la Suceava, acolo unde aproximativ 100 de cadre medicale s-au infectat cu coronavirus, se poate replica și în alte spitale mari din România.

Alexandru Rafila: Situația de la Suceava se va replica și în alte spitale
Sursa foto: Antena 3
de S.T.    |    25 Mar 2020   •   16:14

„Situația de la Suceava se va replica și în alte spitale mari și atunci trebuie să găsim o soluție încât să le menținem funcționale Scopul spitalelor este să îngrijească pacienții și îngirjirea se face cu personal medical. Cred că cel mai bun aport este cel legat de stabilirea unei proceduri în care personalul medical asimtomatic își continuă activitatea și este izolat în cursul zilei, de exemplu într-un hotel.

În România nu există încă această procedură, dar azi sau mâine se va lua o decizie apropo de această procedură”, a declarat, miercuri, Alexandru Rafila, la Digi 24.

Microbiologul spune că personalul medical ar trebui să lucreze în ture.

„Prin această procedură riscul de trasnmitere a infecției la alte echipă este foarte diminuat. Se dezinfectează spațiul medical, după care vine echipa următoare. Probabil că un sistem 12 cu 24 ar fi cel mai aplicabil, mai ales pentru unitățile medicale mari”, a mai spus președintele Societății de Microbiologie.

Pe teritoriul României au fost confirmate până miercuri un număr de 906 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre acestea 86 au fost declarate vindecate și externate, iar 13 români au murit.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Suceava coronavirus
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close