Antena 3 CNN Coronavirus Alexandru Rafila: "Următoarele săptămâni vor fi relevante din punct de vedere al agresivităţii tulpinii Omicron a virusului SARS-CoV-2"

Alexandru Rafila: "Următoarele săptămâni vor fi relevante din punct de vedere al agresivităţii tulpinii Omicron a virusului SARS-CoV-2"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că următoarele săptămâni vor fi relevante din punct de vedere al agresivităţii tulpinii Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Alexandru Rafila: "Următoarele săptămâni vor fi relevante din punct de vedere al agresivităţii tulpinii Omicron a virusului SARS-CoV-2"
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    08 Dec 2021   •   16:16

"Este clar că transmisibilitatea ridicată ( a tulpinii Omicron - n.r.) este evidentă. În ceea ce priveşte agresivitatea, din punct de vedere al formelor critice, aici nu există o opinie încă suficient de bine conturată.

E adevărat că în Africa de Sud, formele, în general, sunt uşoare, dar au afectat mai ales persoane tinere cu mai puţini factori de risc. Cred că următoarele săptămâni vor fi relevante din punct de vedere al agresivităţii.

Există o speranţă nespusă, există o speranţă, ca, odată cu creşterea transmisibilităţii, patogenitatea să scadă, şi noi ştiţi că mai avem şi alte coronavirusuri, nu e vorba doar de acesta, care produc infecţii banale.

Să dea Dumnezeu să fie aşa şi să ne putem relua viaţa normală", a declarat Alexandru Rafila, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Alexandru Rafila: Există o speranţă nespusă

Ministrul a subliniat că până atunci trebuie respectate regulile în vigoare privind gestionarea pandemiei de COVID 19.

"Trebuie să respectăm toate chestiunile pe care le-am stabilit, nu noi, le-a stabilit lumea întreagă, prin organizaţii specializate, care nu sunt parte din oculta mondială, ci sunt organizaţii care au responsabilitatea sănătăţii populaţiei acestui glob", a mai declarat Rafila.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila coronavirus omicron
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close