Antena 3 CNN Coronavirus Primul caz de Omicron în București la o asistentă medicală de 31 de ani. Nu are istoric de călătorie

Primul caz de Omicron în București la o asistentă medicală de 31 de ani. Nu are istoric de călătorie

Al 11-lea caz de infectare cu vaianta Omicrron a fost înregistrat în România. Este vorba de o femeie de 31 de ani din București.

Primul caz de Omicron în București la o asistentă medicală de 31 de ani. Nu are istoric de călătorie
Sursa foto: Emanuele Cremaschi/Getty Images
de Andreea Cigolea    |    15 Dec 2021   •   11:59

Ministerul Sănătații a anunțat că miercuri a fost confirmat și al 11-lea caz de infectare cu varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2. Conform surselor Antena 3 femeia este asistentă medicală într-un spital de boli infecțioase din București.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 31 de ani din București, fără istoric de călătorie în afara țării.

Aceasta este vaccinată anti-Covid 19 cu schema completă de vaccinare, iar starea ei de sănătate este una bună.

Alte două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate miercuri  

Din fericire, starea acestora de sănătate este foarte bună, una dintre ele fiind trimisă la domiciliu, cealaltă rămânând la spital cu febră și cu o stare generală ușor modificată. 

”Confirmarea cazurilor noi de Omicron s-a făcut astăzi, acum. Sunt cazuri izolate. Nu sunt persoane care au venit din Africa. Una dintre ele a fost în Marea Britanie, iar cealaltă a intrat în contact cu o persoană venită din Marea Britanie. Ambele persoane sunt vaccinate cu schema completă, cu forme ușoare de boală.

Una dintre ele este internată pentru monitorizare, dar va fi externată în curând, iar cealaltă persoană este în carantină. Sunt primele două cazuri depistate în urma secvențierilor de la Matei Balș”, a declarat Adrian Marinescu, director în cadrul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din București.

×
Subiecte în articol: omicron
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close