Antena 3 CNN Coronavirus Bucureștenii care vor să plece în concedii se pot testa gratuit pentru COVID-19. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Bucureștenii care vor să plece în concedii se pot testa gratuit pentru COVID-19. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că peste 8.000 de bucureșteni care vor să plece în concedii s-au înscris în Programul "Testăm pentru Vacanţă", în doar 48 de ore.

Bucureștenii care vor să plece în concedii se pot testa gratuit pentru COVID-19. Anunțul făcut de Gabriela Firea
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    17 Iul 2020   •   21:20

"Aşa cum am promis, am făcut cât mai rapid toate demersurile astfel încât bucureştenii care călătoresc în scop turistic în Grecia sau în altă ţară care solicită testul Covid, să se poată înscrie în acest proiect al Primăriei Capitalei şi să poată efectua, gratuit, testele RT-PCR. 

Este un proiect care are un succes extraordinar, în doar două zile s-au primit peste 2.500 e-mail-uri, în care s-au solicitat teste pentru aproximativ 8.000 de persoane, părinţi, copii, bunici. După completarea formularelor necesare, toate aceste persoane vor fi repartizate la cele 12 clinici partenere, în funcţie de perioada în care au programată vacanţa", a anunţat, vineri, primarulgeneral Gabriela Firea.

Cum se pot înscrie bucureștenii pentru a fi testați

Bucureștenii care se pregătesc să plece în străinătate în concediu se pot înscrie pentru a fi testați de coronavirus, gratuit, de către Primăria Capitalei. Tot ce trebuie să facă este să trimită un mail la adresa [email protected]. Cererea trebuie să fie însoțită de o copie a cărții de identitate și/sau certificat de naștere (în cazul minorilor sub 14 ani).

De asemenea, trebuie incluse și documentele care atestă scopul turistic al călătoriei: copie a biletului de avion, bilet de tren, rezervare hotelieră. În lipsa acestora e necesară o declaraţie notarială pentru solicitant şi minorul/îi care îl însoţeste, document în care se va preciza dată sejurului.

Cetățenii care se înscriu vor fi anunțați, tot pe e-mail, în legătură cu decizia și detaliile privind programarea în vederea testării, data și clinica.

”Unităţile afiliate au obligaţia, conform contractului, să efectueze testarea RT-PCR şi să transmită raportul testării în maximum 48 de ore de la data şi ora recoltării, atât în limba română, cât şi în limba engleză. În cazul în care solicitantul căruia i s-a aprobat cererea nu s-a prezentat la data şi ora programării, acesta va pierde dreptul de a se testa în cadrul proiectului”, a transmis Primăria Capitalei.

Firea a mai spus că rezultatele testelor vor fi raportate imediat de către unitatea medicală care a efectuat testarea la INSP. În prima fază a acestui proiect se pot înscrie 9.000 de bucureșteni.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close