Antena 3 CNN Coronavirus Cazurile de Covid-19 din Europa au revenit la nivelul lunii martie

Cazurile de Covid-19 din Europa au revenit la nivelul lunii martie

Numărul de cazuri de Covid-19 a revenit la cel din luna martie, când s-a înregistrat vârful pandemiei în Europa, a declarat șefa Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), relatează Reuters. În ciuda cifrelor ridicate, numărul crescut de cazuri este datorat și unei testări mai ample a populației.

Cazurile de Covid-19 din Europa au revenit la nivelul lunii martie
Sursa foto: Pixabay.com
de Diana Dragotescu    |    02 Sep 2020   •   22:30

„Virusul nu a dormit în timpul verii. Nu a avut nevoie de concediu”, a declarat Andrea Ammon, în timpul unei audieri în Parlamentul European.

Șefa ECDC a spus că datele din această săptămână au arătat că în întreaga Europă au existat 46 de cazuri la 100.000 de persoane. „Suntem aproape de cifrele pe care le-am văzut în martie”, a precizat Ammon.

Infecţiile din martie în Europa au început să crească constant la aproximativ 40 de cazuri la 100.000 de oameni la sfârşitul lunii, conform datelor ECDC, şi au continuat să crească până la aproximativ 70 la 100.000 până la sfârşitul lunii aprilie.

Creșterea actuală, determinată de o testare mai amplă a populației

Creşterea actuală a numărului de cazuri este determinată, în parte, şi de numărul mai mare de teste efectuate. Noile cazuri de Covid-19 apar, de asemenea, la persoanele mai tinere, însă boala rămâne un pericol mai mare pentru persoanele în vârstă. 

Datele, care se referă la cele 27 de ţări ale UE, precum şi la Marea Britanie, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, au variat foarte mult de la o ţară la alta, de la 2 la 176 la 100.000 de persoane, a mai spus Ammon.

Șefa ECDC a adăugat că redeschiderea şcolilor în septembrie nu prezintă neapărat riscuri mai mari de transmitere a infecției, deoarece ţările din Europa care le-au redeschis deja în primăvară nu au înregistrat o creştere semnificativă a cazurilor. Protecția rămâne însă esențială pentru a preveni răspândirea infecților, a concluzionat Andrea Ammon. 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus cazuri
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close