Antena 3 CNN Coronavirus Lista spitalelor cu centre de evaluare pentru pacienţii cu forme uşoare de COVID-19, din București

Lista spitalelor cu centre de evaluare pentru pacienţii cu forme uşoare de COVID-19, din București

Şefa DSP Bucureşti a transmis miercuri care vor fi cele 14 centre de evaluare destinate pacienţilor cu forme medii de COVID-19, ce personal medical va fi disponibil şi ce tratamente vor fi administrate în aceste centre.

Lista spitalelor cu centre de evaluare pentru pacienţii cu forme uşoare de COVID-19, din București
Sursa foto: Emanuele Cremaschi/Getty Images
de Dana Musceleanu    |    05 Ian 2022   •   19:39

14 spitale mari din Capitală vor avea Centre de evaluare COVID: Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Spitalul "Sfântul Ioan", Spitalul Universitar, Spitalul Colţea, Spitalul Cantacuzino, Spitalul Colentina, Spitalul "Nicolae Malaxa", Spitalul "Carol Davila", Spitalul "Sfântul Ştefan", Spitalul "Sfânta Maria", Spitalul "Victor Babeş", locaţia din Pipera, Spitalul "Theodor Burghele", Spitalul "Dimitrie Gerota".

Șefa DSP București, Oana Nicolescu, a transmis că centrele „acoperă absolut toate sectoarele din Capitală, exprimându-și speranță ca acestea să fie avizate în timpul cel mai scurt. 

„Medicii vor decide cine primeşte tratament antiviral şi cine anticorpi monoclonali”

"Până în acest moment la nivel de Bucureşti avem un număr de 14 centre de evaluare, ce ne dorim cu aceste centre este ca ele să fie cu predilecţie pentru pacienţii pozitivi cu forme medii boală, şi care au factori de risc. De ce ne dorim acest lucru, pentru ca aceştia ar trebui de urgenţă evaluaţi astfel încât să vedem dacă sunt eligibili pentru tratamentul antiviral sau cu anticorpi monoclonali.

Am văzut din valurile anterioare că aceşti pacienţi stau destul de mult timp acasă sau faptul că la urgenţe primiri era un număr substanţial de mare de persoane, ei au avut destul de mult de suferit motiv pentru care prin aceste centre dorim să le facem mult mai util acest tratament”, a explicat pentru News.ro, dr. Oana Niculescu.

Noile centre de evaluare pentru COVID-19, menite să degreveze Unităţile de Primiri Urgenţe, sunt asimilate centrelor de spitalizare de zi, fiind dotate cu paturi și aparatură de diagnosticare. 

„Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. Vor fi evaluați și tratați gratuit atât pacienții asigurați, cât și cei neasigurați”, a declarat marți și Adela Cojan, președintele interimar al CNAS.

Reamintim că și medicii de familie au în momentul de faţă posibilitatea de testare şi de evaluare a pacienților cu simptome COVID.

×
Subiecte în articol: COVID-19 București
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close