Antena 3 CNN Coronavirus Copiii au simptome diferite de COVID. Cum ne dăm seama că cel mic a fost infectat

Copiii au simptome diferite de COVID. Cum ne dăm seama că cel mic a fost infectat

Doctorul pediatru, Mihai Gafencu, trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că este destul de dificil ca părinții să observe simptomele de coronavirus la copii, deoarece, în majoritatea cazurilor, sunt atipice.

Copiii au simptome diferite de COVID. Cum ne dăm seama că cel mic a fost infectat
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    17 Sep 2020   •   23:40

”La copil, nu manifestarea respiratorie uneori domină, ci și tulburarea gastro-intestinală. Semnalul care a ajuns până și anecdotic, de pierdere a gustului și mirosului, la copil nu prea se întâmplă, sau dacă îl pierd, poate nu-l relatează în măsura în care adultul a făcut-o, pentru că procentele sunt mult mai mici din studiile făcute până acum pe copii.

Părinții să fie atenți în primul rând la simptomele întotdeauna prezente, și anume febra și starea de oboseală”, spune medicul Mihai Gafencu,  preşedintele Organizaţiei Salvaţi Copiii, pentru Europa FM. 

Totodată, pediatrul este de părere că elevii ar trebui să aibă pauze mai lungi. 

”Am recomandat încă din august chiar mărirea pauzelor cu câteva minute, tocmai ca toți copiii să simtă că se face ceva și înspre ceva ce lor le poate plăcea mai mult”, a adăugat el. 

An școlar 2020-2021. Răsturnare de situație în doar 4 zile de la începerea școlilor

Sabina Iosub a prezentat, în cadrul Ediției Speciale, cum se schimbă ”semaforul” școlilor din România la doar 4 zile de la începerea cursurilor.

În ceea ce privește scenariul verde, dacă la 14 septembrie erau 12,423 de unități de învățământ în scenariul verde, la data de 17 septembrie numărul acestora crescuse la 12,981.

În scenariul galben se observă o scădere a numărului unităților de învățământ. Cu alte cuvinte, dacă la 14 septembrie numărul acestora era de 4,915, astăzi, 17 septembrie, a scăzut la 4.375.

Din păcate, numărul școlilor aflate în scenariul roșu a suferit o creștere, de la 262 de unități la 14 septembrie, la 300 în data de 17 septembrie. 

×
Subiecte în articol: mihai gafencu

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close