Antena 3 Coronavirus Cât de eficient sau periculos este vaccinul anti-COVID pentru gravide

Cât de eficient sau periculos este vaccinul anti-COVID pentru gravide

de Laura Dinu    |    18 Ian 2021   •   14:30
Cât de eficient sau periculos este vaccinul anti-COVID pentru gravide
Sursa foto: pixabay

Sunt în continuare numeroase întrebări privitoare la vaccinul împotriva COVID-19. Una dintre acestea este cea legată de eficacitatea vaccinului și riscurile acestuia asupra femeilor însărcinate.

”În faza de fertilitate dacă ne gândim, toate studiile arată că vaccinul produs de Moderna nu afectează fertilitatea la animale. Pentru vaccinul produs de Pfizer, așteptăm rezultatele la sfârșitul lunii ianuarie. 

Dacă ne gândim la femeile gravide, 340.000 de femei gravide, care au fost cadru medical în Statele Unite, au fost vaccinate, și până acum  nu s-a văzut niciun efect advers asupra lor. Așteptăm nașterea copiilor și vom vedea. Oricum, săptămâna viitoare, în Statele Unite va începe vaccinarea femeilor gravide. 

De altfel, femeile gravide au un risc mai mare dacă fac boala, dacă se infectează cu COVID, să ajungă la starea severă și să ajungă la secția de Terapia Intensivă, și atunci poate merită să fie vaccinate. 

Putem să ne gândim și pentru alăptare, pentru că sunt femei care au născut. Da, ele pot fi vaccinate. (...) Vaccinul nu poate să afecteze copilul, ba dimpotrivă, dacă mama are anticorpi, anticorpii produși în sângele mamei, prin lapte pot trece și la copil, să le dea o imunitate în plus”, a declarat Hadi Rahimian pentru Antena 3. 

×
Subiecte în articol: hadi rahimian

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close