Antena 3 CNN Coronavirus Doi italieni au salvat sute de vieți cu o imprimantă 3D. ”Am fost numiți eroi și îngeri”

Doi italieni au salvat sute de vieți cu o imprimantă 3D. ”Am fost numiți eroi și îngeri”

În timp ce spitalele din Italia au mare nevoie de valve pentru a-i ţine în viaţă pe pacienţii ai căror plămâni cedează din cauza coronavirusului, doi italieni au reușit să salveze un spital întreg după ce au printat la o imprimantă 3D 100 de valve pentru aparatele de ventilare pulmonară.

Doi italieni au salvat sute de vieți cu o imprimantă 3D. ”Am fost numiți eroi și îngeri”
Sursa foto: youtube.com
23 Mar 2020   •   11:33

Un spital din Italia a cerut sprijinul unei companii start-up, după ce a rămas fără valvele care conectează aparatele de ventilat cu măştile pacienţilor.

Cristian Fracassi, fondatorul companiei, a spus: „Am alergat la spital, am recuperat o piesă care fusese deja folosită de un pacient şi trebuia aruncată, am reproiectat-o şi, în câteva ore, am printat-o în 3D şi am dus primele bucăţi la spital.”

După testare, medicii au văzut că valvele sunt la fel de bune precum originalele. Cei doi italieni au făcut 100 de bucăţi cu imprimanta 3D şi aşteaptă alte comenzi.

„Am fost numiţi eroi şi îngeri, dar nu suntem asta. Am văzut medici în spitale care stau treji câte 24 de ore ca să salveze pacienţi. Ei sunt cei incredibili”, a declarat Alessandro Romaioli, angajat al companiei, scrie Mediafax

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close