Antena 3 CNN Coronavirus CNN: Vaccinurile ARN mesager oferă o imunitate de cel puțin nouă luni de zile

CNN: Vaccinurile ARN mesager oferă o imunitate de cel puțin nouă luni de zile

Protecția vaccinurilor care conțin tehnologia ARN mesager durează cel mai probabil minimum 9 luni, a declarat marți medicul Peter Marks, directorul Centrului pentru Evaluare și Cercetare Biologică al Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente. 

CNN: Vaccinurile ARN mesager oferă o imunitate de cel puțin nouă luni de zile
de Dana Musceleanu    |    14 Apr 2021   •   09:29

”Credem că va dura probabil cel puțin nouă luni, dar vom verifica acest lucru”, a spus Peter Marks într-un webinar găzduit de American Medical Association, potrivit CNN.

Marks a mai susținut că cercetătorii vor trebui să urmărească dacă imunitatea scade mai repede la persoanele în vârstă și imunodeprimate.

Expertul a adăugat că este posibil ca vaccinurile să necesite rapeluri.

În mod normal vaccinarea anti-virală se face o singură dată, dar comunitatea științifică este circumspectă deoarece nimeni nu a identificat până la capăt caracteristicile Sars-CoV2.

Primii vacinați anti-COVID din lume sunt cei care au făcut parte din studiile clinice ale vaccinurilor Pfizer și Moderna, în iulie 2020, Monitorizarea acestora va oferi primele date certe cu privire la durata imunității oferite de vaccin. 

Cercetările făcute până acum cu privire la vaccinurile ARN mesager indicau că vaccinurile oferă probabil protecție timp de cel puțin șase luni.

Update: Compania Moderna a anuntat ca vaccinul sau anti-COVID ofera o imunitate pana la 6 luni dupa administrarea rapelului, in conditiile unei eficiente de peste 90%, potrivit CNBC

Răzvan Cherecheș ne spune cât timp durează imunitatea după vaccinarea împotriva COVID-19

×
Subiecte în articol: ARN mesager
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close