Antena 3 CNN Coronavirus Afecțiune gravă, asociată cu vaccinul COVID, Johnson & Johnson, anunță EMA

Afecțiune gravă, asociată cu vaccinul COVID, Johnson & Johnson, anunță EMA

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) din Uniunea Europeană a identificat, vineri, o posibilă legătură între cazurile rare de coagulare a sângelui în venele profunde, cu vaccinul COVID-19, Johnson & Johnson, și a recomandat ca acea afecțiune să fie inclusă ca efect secundar în prospectul oficial al vaccinului.

Afecțiune gravă, asociată cu vaccinul COVID, Johnson & Johnson, anunță EMA
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    05 Oct 2021   •   14:07

Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat, de asemenea, ca trombocitopenia imună, o anomalie hemoragică gravă, să fie adăugată ca reacție adversă cu o frecvență necunoscută în prospectul vaccinului J&J și al vaccinul AstraZeneca.

Pe de altă parte, reprezentanții Johnson & Johnson au spus că, deși șansele de a dezvolta această condiție sunt foarte mici, informațiile despre produs vor fi actualizate în consecință, deoarece compania lucrează îndeaproape cu autoritățile, inclusiv EMA.

„Susținem ferm creșterea gradului de conștientizare a semnelor și simptomelor rare pentru a ne asigura că acestea pot fi identificate rapid și tratate eficient”, a spus compania.

Ambele vaccinuri, J&J și AstraZeneca, au fost asociate anterior cu o foarte rară afecțiune de coagulare a sângelui și cu un număr scăzut de trombocite, cunoscut sub numele de tromboză cu sindrom de trombocitopenie.

Ambele seruri au la bază virusuri vector inofensivi, care instruiesc celulele umane să sintetizeze o proteină ce pregătește sistemul imunitar împotriva viitoarelor infecții provocate de noul coronavirus.

Agenția Europeană a Medicamentului spune că noua afecțiune de coagulare, care poate pune viața în pericol, cunoscută sub numele de tromboembolism venos, care va fi inclusă în prospectul serului, este diferită de tromboza cu sindrom de trombocitopenie, scrie Reuters

×
Subiecte în articol: EMA efect advers vaccin
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close