Antena 3 CNN Coronavirus Epidemiologii prognozează 30.000 de cazuri COVID pe zi | Vârful valului 6 ar putea fi atins în această săptămână

Epidemiologii prognozează 30.000 de cazuri COVID pe zi | Vârful valului 6 ar putea fi atins în această săptămână

Vârful valului şase al pandemiei de COVID-19 ar putea fi atins chiar săptămâna aceasta. 

Epidemiologii prognozează 30.000 de cazuri COVID pe zi | Vârful valului 6 ar putea fi atins în această săptămână
Sursa foto: Hepta | Sputnik / RIA Novosti
de Cristina Ştefan    |    01 Aug 2022   •   11:08

Potrivit celui mai pesimist scenariu, se vor înregistra peste 30.000 de infectări zilnice cu varianta Centaurus

Cea mai mare îngrijorare a specialiştilor vizează infectările în rândul copiilor, infectări care au explodat în ultima perioadă, iar situaţia ar putea fi cu atât mai gravă, cu cât anul şcolar începe într-o lună. 

Din păcate, săptămâna aceasta o să atingem vârful valului şase și o să avem o medie de 10.000 de noi îmbolnăviri zilnice, cel puţin asta reiese din calculele specialiștilor. 

În cel mai optimist scenariu, o să avem 10.000 de noi infectări zilnice până în luna septembrie, însă epidemiologii au lansat și un scenariu sumbru, acela în care am putea avea peste 30.000 de cazuri raportate în fiecare zi.

De aceea, nu se știe în ce condiții vor reveni elevii în bănci. Cel mai probabil, masca de protecție va fi recomandată în unitățile de învățământ, așa cum este recomandată și în momentul de față în universități, after schooluri sau mijloace de transport public în comun. 

În acest moment, cea mai mare îngrijorare este legată de infectările în rândul minorilor, având în vedere că spitalizările în rândul copiilor au crescut cu peste 60% în ultima săptămână. 

Vestea bună este că cei mai mulți nu au nevoie de îngrijiri într-o secție de terapie intensivă și sunt externați după 5 sau 7 zile.


 

×
Subiecte în articol: COVID-19 val şase Centaurus
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close