Antena 3 CNN Coronavirus Firea, despre închiderea temporară a parcurilor: „Oprim activități economice, cu riscuri imense pentru țară, dar stăm unii lângă alții în parc?”

Firea, despre închiderea temporară a parcurilor: „Oprim activități economice, cu riscuri imense pentru țară, dar stăm unii lângă alții în parc?”

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis un mesaj în care le cere bucureștenilor să respecte indicațiile privind distanțarea socială și izolarea la domiciliu.

Firea, despre închiderea temporară a parcurilor: „Oprim activități economice, cu riscuri imense pentru țară, dar stăm unii lângă alții în parc?”
21 Mar 2020   •   16:46

Gabriela Firea subliniază că, deși ”toată lumea declara ca medicii sunt eroi si trebuie sa-i ajutam”, mulți aleg să ignore sfaturile lor de a rămâne în locuințe.

”Dragii mei,
Aceasta nu este izolare!
Aceasta nu este preventie!
Nu asa va feriti de coronavirusul de tip nou!
Nu asa contribuiti la limitarea raspandirii acestui virus fatal pentru persoanele in varsta si pentru cele cu afectiuni cronice severe : oncologice, cardiologice, renale, diabetice etc.

O scurta plimbare in cel mai apropiat parc, la distanta sociala, de siguranta fata ce ceilalti trecatori, este de acceptat si de inteles.

Dar nu grupurile, gratarele, aglomerarile de la locurile de joaca sau de langa mobilierul urban din parcuri.

Toata lumea declara ca medicii sunt eroi si ca trebuie sa-i ajutam. Cum ii sprijinim? Ignorand sfaturile lor?

Stand aproape de foarte multa lume despre care nu stim daca a avut sau nu vreun contact cu o persoana imbolnavita de COVID 19?

Oprim activitati economice, cu riscuri imense pentru intreaga tara, dar stam unii langa altii in parc? Respirand de aproape acelasi aer, posibil contaminat, de catre una sau mai multe persoane?

Virusul de tip nou rezista in aer 30 de minute si circa 4 zile pe suprafete. Se transmite de la 4,5 m distanta de persoana infectata, deci este extrem de simplu sa ne infectam accidental. Dar macar sa facem tot ceea ce tine de noi, ca persoane, pentru protectia noastra, a familiilor noastre, a prietenilor, colegilor, vecinilor nostri.

Pentru orasul nostru. Pentru tara noastra.

Repet, aceasta nu este izolare si preventie.

Sunteti de acord sa luam masuri mai ferme, vazand ca sunt multi cei care incalca izolarea?

Una ar fi inchiderea temporara a parcurilor pentru a evita astfel de situatii”, este mesajul Gabrielei Firea.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close