Antena 3 CNN Coronavirus Gabriela Firea anunță testarea gratuită pentru elevii și profesorii din București: Vom testa, la cerere, toți angajații unităților de învățământ din Capitală

Gabriela Firea anunță testarea gratuită pentru elevii și profesorii din București: Vom testa, la cerere, toți angajații unităților de învățământ din Capitală

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat cel mai amplu program de testare în mediul școlar din România. Atât elevii cât și angajații unităților de învățământ din Capitală vor fi testați la cerere pentru COVID-19.

Gabriela Firea anunță testarea gratuită pentru elevii și profesorii din București: Vom testa, la cerere, toți angajații unităților de învățământ din Capitală
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    31 Aug 2020   •   20:03

Gabriela Firea a anunțat pe pagina de Facebook testarea gratuită pentru elevii și profesorii din instituțiile de învățământ private și de stat din Capitală. 

„În acest an, mai mult decât oricând, trebuie să avem o grijă deosebita la deschiderea școlilor, iar obiectivul nostru principal este protejarea sănătății tuturor - copii, profesori, personal medical și administrativ - din toate unitățile de învățământ.

De aceea, Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor, demarează cel mai amplu program de testare în mediul şcolar, unic până acum în ţară, care corespunde programelor similare din întreaga Europă: vom testa, la cerere, toți angajații unităților de învățămant din Capitală, cadre didactice sau personal auxiliar, indiferent dacă sunt școli de stat sau private! Testăm gratuit și elevii cu semne de infecție respiratorie acută și care au recomandări de testare din partea medicilor școlari, de familie sau pediatri”, a scris Firea pe pagina de Facebook.   

Tablete pentru copii fără posibilități din București 

Gabriela Firea a anuțat că va propune proiectul de testare în ședința de consiliu din data de 7 septembrie: „Voi propune aceste proiecte în ședința de consiliu din data de 7 septembrie, astfel încât să fim pregătiți cu toate cele necesare când va începe școala.

Îi asigur pe toți profesorii și elevii din București că Primăria Capitalei va face toate eforturile astfel încât elevii din toate unitățile de învățământ să fie în siguranță: am cumpărat materiale de protecție pentru personalul medical din cabinetele medicale școlare în valoare de 1 milion de euro și vom achiziționa, daca ni se va solicita ajutorul, măști și materiale de dezinfecție pentru unitățile de învățământ care nu au fonduri să asigure toate aceste materiale!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook. 

Primarul Capitalei a anunțat și faptul că elevii fără posibilități financiare vor fi ajutați cu tablete: „Totodată, putem asigura, unde este nevoie, tablete pentru copiii fără posibilitați și pentru care primăriile de sector sau școlile nu mai au bani să cumpere”.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea teste coronavirus
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close