Antena 3 CNN Coronavirus Gabriela Firea, măsuri pentru scenariul trei: Trebuie delimitarea accesului în Capitală

Gabriela Firea, măsuri pentru scenariul trei: Trebuie delimitarea accesului în Capitală

Gabriela Firea a vorbit despre măsurile luate în Capitală pentru scenariul trei al epidemiei de coronavirus.

Gabriela Firea, măsuri pentru scenariul trei: Trebuie delimitarea accesului în Capitală
Sursa foto: Gabriela Firea/ Facebook
14 Mar 2020   •   18:06

”Am spus și zilele trecute, pentru protecția bucureștenilor trebuie să acceptăm măsuri mai ferme. Din punctul nostru de vedere, suntem pregătiți față acestei situații dar numărul persoanele care vin din țările problemă sunt foarte mare. În București sunt 270 de persoane în carantină, unele dintre ele așteaptă încă testele. 

Cred că izolarea anunțată la nivel mondial ca și măsură de prevenție nu e facultativă pentru nimeni. Nu contează că ești demnitar. Mi se pare incorect și chiar iresponsabil. Dacă nu e legal jurământul la distanță, cred că cea mai bună soluție corectă și sănătoasă este ca miniștrii să fie adaptați pentru astfel de situații, să poartă combinezoane, mască cu triplă protecție și mănuși. Nu este de glumă. Pot infecta foarte multe persoane prin această ieșire.

Am solicitat închiderea școlilor, spectacolelor, teatrelor de asemenea concertelor și activităților în spații închise. Decizia s-a luat la câteva zile distanță. Este insuficientă, perioada trebuie prelungită minimum până după vacanța de Paște. Vom avea un vârf zilele următoare.

Trebuie să protejăm copiii și oamenii în vârstă. În acest moment cu persoanele din carantină din București și Ilfov facem față situației cu cele două spitale infecțioase din Capitală, sunt numere suficiente de paturi, dar la ce vine din Spania și Italia ar trebui mări acest număr.

Trebuie delimitare a accesului în Capitală. Trebuie închdierea Bucureștiului pentru persoanele care vin din țări străine. Fără nicio supărare, dar cred că trebuie să fie organizat transportul la județele de reședință. Nu putem pune toată presiunea pe medicii din București.”, a zis Firea.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea coronavirus
Parteneri
Infractor periculos lăsat liber, după ce o judecătoare a întârziat la muncă
x close