Antena 3 CNN Coronavirus Motivul pentru care Gabriela Firea dă în judecată Ministerul Sănătății

Motivul pentru care Gabriela Firea dă în judecată Ministerul Sănătății

Gabriela Firea a anunţat miercuri că va depune plângere pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor la adresa conducerilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti şi Ministerului Sănătăţii.

Motivul pentru care Gabriela Firea dă în judecată Ministerul Sănătății
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    10 Iun 2020   •   23:23

Gabriela Firea îl dă în judecată pe Nelu Tătaru.

Potrivit primarului general al Capitalei, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti şi Ministerul Sănătăţii au refuzat autorizarea Arenei Naţionale ca loc pentru efectuarea testelor de tip anticorpi pentru populaţie.

„Acum două săptămâni am anunțat programul de testare la Arena Națională pentru bucureștenii care sunt prinși în eșantionul de la Institutul Matei Balș. Oameni au fost invitați să vină pe rând la Arena pentru testarea de tip anticorpi, astfel încât să aflăm câți bucureșteni au trecut prin infecția SARS-CoV-2 și care este gradul de imunizare. A venit o delegație de la DSP, au verificat toate circuitele și au spus că totul este foarte bine pregătit, foarte bine organizat, chiar mai bine decât s-a organizat în întreaga Europă.

DSP a spus că vom primi avizul, nu s-a întâmplat acest lucru. În fiecare zi am fost amânați, astăzi am invitat primele sute de bucureșteni la Arenă pentru teste și în timpul acestor proceduri a venit o altă delegație de la DSP București și ne-a cerut avizul, aviz care era la ei(...).

Ulterior ni s-a spus că există un ordin de ministru care prevede condițiile pentru organizarea activității de tip laborator, dar subliniez faptul că noi suntem într-o pandemie și peste tot în lume toate aceste reglementări anterioare pandemiei au fost modificate.

La o situație excepțională se aplică măsuri excepționale”, a spus Gabriela Firea, miercuri seară, la Antena 3.

„Ministerul Sănătății, prin domnul ministru, și DSP București, prin conducerea DPS, sunt vinovate de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor”, susține Gabriela Firea.

„Vom vedea ce spun cei care anchetează(...). Dacă noi nu testăm și nu știm care este situația reală în țară, nu avem cum să relaxăm anumite măsuri pentru populație”, a adăugat primarul Capitalei.

×
Subiecte în articol: plangere Gabriela Firea
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close