Antena 3 CNN Coronavirus Firea anunţă că va începe testarea extinsă a bucureştenilor fără simptome, după ce proiectul i-a fost blocat. "Atâta răutate nu am văzut!"

Firea anunţă că va începe testarea extinsă a bucureştenilor fără simptome, după ce proiectul i-a fost blocat. "Atâta răutate nu am văzut!"

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţă într-o postare pe Facebook că testarea extinsă a bucureştenilor fără simptome de coronavirus va începe curând.

o_1e8jh1qdb18t51ubgns01imfpnnb.jpg
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    18 Mai 2020   •   12:15

Astfel, proiectul blocat pentru că ar fi fost propus de ea, va fi plus în aplicare, mai spune edilul.

"În prima etapă a testării, vom prelua datele şi solicitările de testare pentru toţi care se înscriu, în ordine cronologică, pentru a nu crea discuţii", a clarificat primarul Capitalei, Gabriela Firea, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Potrivit edilului, bucureştenii vor fi sunaţi pentru a se prezenta la testare, fie la un spital de stat, fie la o clinică privată.
 

"În scurt timp, va începe testarea extinsă a persoanelor fără simptome din Bucureşti. În total, peste 20.000 de teste în prima etapă. Pentru testarea voluntară a 11.000 de bucureşteni, cu teste de tip antigen normale, nu rapide ce pot da erori, care se analizează în aparatele PCR, avem deja încheiate parteneriate cu laboratoare acreditate. IT-iştii noştri lucreazaă la platforma unde se vor face înscrierile pentru testare.

În privinţa celor 10-500 de bucureşteni cuprinşi în eşantionul elaborat de INSP, pentru testarea de anticorpi, din cadrul studiului ştiinţific care va arăta gradul de contaminare a comunităţii din Capitală, circulaţia virusului şi procentul de imunizare pe cale naturală a populaţiei, cu siguranţă vom găsi modalităţile optime pentru demararea şi finalizarea în cele mai bune condiţii a acestui proiect atât de necesar, preluat din practica ţărilor civilizate şi care au luptat real cu virusul nou.

Acest proiect a fost blocat doar pentru că l-am propus eu. Din cinism şi invidie.

Ce se poate cu succes în întreaga lume, la noi este blocat.

Am schimbat de câteva ori locaţiile pentru testare. Fapt inimaginabil, dar real! Este un proiect necesar sănătăţii populaţiei.

Am renunţat şi la ideea testării în cabinetele de medicină şcolară, pe care ne angajasem să le dezinfectăm.

Oricum, virusul poate fi adus în şcoli de oricine, nu doar de "testaţii lui Firea". Atâta răutate nu am văzut!

Dacă s-ar aduna energia pentru lucruri pozitive şi nu pentru a pune piedici, cu siguranţă viaţa tuturor s-ar schimba în bine!

Îi asigur pe toţi bucureştenii că voi lupta pentru drepturile lor la servicii medicale de calitate, pentru testare, pentru aflarea adevărului, pentru a putea reporni viaţa normală, inclusiv activitatea economică foarte afectată", a scris Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.
 

×
Subiecte în articol: testare Gabriela Firea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close