Antena 3 Coronavirus Gabriela Firea: Trebuie să testăm masiv pe cei fără simptome

Gabriela Firea: Trebuie să testăm masiv pe cei fără simptome

de S.T.    |    24 Mai 2020   •   13:25
Gabriela Firea: Trebuie să testăm masiv pe cei fără simptome
Sursa foto: Gabriela Firea/Facebook

Bucureștenilor le este teamă să se testeze, spune Gabriela Firea.

„Avem 7.768 de bucureșteni care s-au înscris în proiectul nostru de testare. (...) Primăria deconectează suma de 200 de lei către clinica care va realiza aceste teste”, a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea.

În prima etapă vor fi făcute 11.000 de teste, a doua etapă va începe chiar când se va încheia prima etapă.

„Ne-au sunat foarte mulți bucureșteni, la Primărie și la ASSMB, să ne spună că ar dori să se testeze, să afle dacă sunt afectați și nu au simptome, dar se tem că dacă rezultatul va fi unul pozitiv vor ajunge la spital. Oamenii au întrebat cum am putea să procedăm astfel încât să le transmitem doar lor rezultatele și să nu urmăm procedura legală, și anume spitalul sau clinică privată să transmită imediat rezulatul, dacă este pozitiv, către DSP, iar aceasta să declanșeze ancheta epidemiologică în legătură cu întreaga familie a persoanei cu test pozitiv”, a explicat edilul.

Gabriela Firea a anunțat și propunerea pe care ea o face autorităților cu putere de decizie.

„Poate că nu ar fi rău ca Ministerul Sănătății să analizeze, împreună cu specialiștii, dacă nu s-ar putea ca și în țara noastră să se aplice un model european, brevetat cu succes în Germania spre exemplu, astfel încât persoanele pozitive fără simptome sau cu simptome ușoare, pe o declarație pe proprie răspundere și a familiei, să rămână acasă, în izolare, bineînțeles dacă au posibilitatea.

Poate în acest fel populația ar fi și mai dornică să se testeze și nu ar mai fi această reticență că urmează internarea”, a afirmat Gabriela Firea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close