Antena 3 CNN Coronavirus Incidența cazurilor COVID în București a scăzut sub 15 la mie, după mai bine de două săptămâni

Incidența cazurilor COVID în București a scăzut sub 15 la mie, după mai bine de două săptămâni

Incidența cazurilor de COVID-19 în Capitală a scăzut sâmbătă, după mai bine de două săptămâni, sub 15 la mie.

Incidența cazurilor COVID în București a scăzut sub 15 la mie, după mai bine de două săptămâni
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Mia Lungu    |    30 Oct 2021   •   11:49

Potivit DSP București, sâmbătă incidența cazurilor de Covid în Capitală a ajuns la 14,8 la mia de locuitori.

Ultima dată când incidența a fost mai mică de 15 la mie a fost în 12 octombrie.

Bucureștiul este în scenariul roșu, cu peste 6 la mie rată de infectare, din 29 septembrie, când incidența era de 6,33 la mie.

Bilanţ COVID-19 din 30 octombrie 2021, în România. Peste 12.000 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore

Bilanţ COVID-19 din 30 octombrie 2021, în România. "Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 30 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 12.106 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate  413 decese dintre care 18 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00", se arată în comunicatul provizoriu al bilanţului emis de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului.

Raed Arafat: "Suntem la un platou | Vom avea zile cu număr mare de decese"

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a anunţat, vineri, că România a intrat pe un platou în privinţa cazurilor de COVID-19.

România este pe un platou în privința cazurilor de COVID-19 și înregistrează tendință de scădere ușoară de la o zi la alta, însă, din păcate, numărul de cazuri la ATI sugerează că vor fi în continuare zile cu multe decese, a spus, astăzi, șeful DSU, dr. Raed Arafat.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 12.474 de cazuri noi, tendința fiind de scădere.

"Este clar că suntem acum deja de câteva zile la un platou. Există tendința foarte ușoară de scădere, dar încă trebuie monitorizat acest lucru. Nu putem să tragem concluzii până nu vedem că e un lucru consistent și care va fi viteza cu care vor scădea cazurile noi.

Numărul este foarte mare și cu siguranță va produce în următoarea perioadă presiune asupra sistemului sanitar, asupra secțiilor de terapie intensivă și asupra unităților de primiri urgențe", a declarat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă.

În ciuda scăderii numărului de cazuri noi, în ultima săptămână au fost mai mulți pacienți la ATI. În 22 octombrie au fost 1.848 de persoane la ATI, iar vineri, 29 octombrie, 1.875.

"Și aici vedeți că chiar dacă există un platou sau o ușoară scădere a numărului cazurilor noi, totuși numărul cazurilor de ATI a crescut. La decese din păcate ne situăm la un număr mare, azi (vineri – n.r.) 481. Am depășit recordul de 500 în ultimele zile.

Numărul de decese este corelat și numărul cazurilor care se află în terapie intensivă și creșterea acestui număr din terapie intensivă poate să însemne că vom avea în continuare zile cu un număr mare de decese", a mai spus dr. Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: incidenta COVID-19 Capitală
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close