Antena 3 CNN Coronavirus Creşte numărul românilor infectaţi cu Omicron. Adrian Marinescu: "Spre 1 februarie ne aşteptăm la mai multe cazuri"

Creşte numărul românilor infectaţi cu Omicron. Adrian Marinescu: "Spre 1 februarie ne aşteptăm la mai multe cazuri"

Încă 13 cazuri noi de Omicron au fost înregistrate luni în România, a transmis Ministerul Sănătății. Printre bolnavi este și un adolescent în vârstă de 14 ani. După jumătatea lunii ianuarie, medicii români aşteaptă valul cinci al pandemiei.

Creşte numărul românilor infectaţi cu Omicron. Adrian Marinescu: "Spre 1 februarie ne aşteptăm la mai multe cazuri"
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    27 Dec 2021   •   16:16

Încă 13 cazuri noi cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate luni în România. Cele mai multe persoane infectare - 10 - sunt din București, alte două persoane sunt din județul Ilfov și una din județul Galați.

Persoanele infectate cu tulpina Omicron - cinci bărbați, şapte femei și un copil - au vârste cuprinse între 14 și 89 de ani, iar şapte dintre acestea sunt nevaccinate împotriva COVID-19.

Două persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie și SUA.

Până în prezent, în România au fost confirmate 38 cazuri cu varianta Omicron

Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală a anunţat la Antena 3 când vine valul cinci şi cât de dificil va fi.

"Era de aşteptat ca în primă fază să avem cazuri izolate care să vină din import şi să fie şi o transmitere comunitară, doar că în momentul de faţă nu este extinsă. Sunt totuşi puţine cazuri", a spus medicul Adrian Marinescu, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

"E o creştere uşoară, dar e de la o zi la alta. Evident că vom avea mai multe cazuri", a adăugat Adrian Marinescu.

Sunt încă semne de întrebare privind agresivitatea acestei noi variante a virusului SARS-CoV-2.

"Din tot ce aveam ca date, şi nu mă refer doar la Africa, şi în Europa în general sunt cazuri uşoare cele mai multe dintre ele. Sperăm să fie la fel şi la noi", a mai spus medicul.

Când vine valul cinci în România şi cât de dificil va fi

"Fiind şi interacţiunile de sărbători, undeva după jumătatea lunii ianuarie. Spre 1 februarie ne aşteptăm la mai multe cazuri", a mai spus medicul.

Bilanț COVID-19 din 27 decembrie 2021, în România. Aproape 600 de cazuri noi și 24 de decese. 20 erau nevaccinați

Bilanț COVID-19 din 27 decembrie 2021, în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 566 de cazuri.

Autoritățile sanitare anunță în bilanțul coronavirus de luni 566 de cazuri noi COVID-19 și 24 de decese. Dintre cele 24 de persoane decedate, 20 erau nevaccinate și 4 vaccinate.

Până astăzi, 27 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.803.311 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.907 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.733.309 pacienți au fost declarați vindecați.

×
Subiecte în articol: omicron coronavirus Adrian Marinescu
Parteneri
Schimbări pentru românii care primesc vouchere și ajutoare de la stat
x close