Antena 3 CNN Coronavirus Israel, una din campioanele vaccinării, grav lovită de varianta Delta

Israel, una din campioanele vaccinării, grav lovită de varianta Delta

Autorităţile din Israel iau în considerare să reimpună unele restricţii de combatere a răspândirii infecţiilor în condiţiile în care varianta Delta a virusului se răspândeşte în ţară mai ales printre adolescenţi.

Israel, una din campioanele vaccinării, grav lovită de varianta Delta
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    06 Iul 2021   •   10:22

Noul cabinet al guvernului este aşteptat să se întrunească pentru a decide asupra reintroducerii unor restricţii după ce 75 de elevi au contractat varianta Delta a virusului pornind de la unul dintre ei cu o rudă vaccinată infectată.

Aceasta din urmă a luat virusul de la o altă persoană vaccinată întoarsă recent în Israel de la Londra. Contaminarea s-a produs în timpul unei petreceri de sfârşit de an care s-a ţinut la Tel Aviv.

Israelul îşi propune să vaccineze 300.000 de tineri până la sfârşitul săptămânii viitoare în condiiţiile în care are 1,4 de milioane de doze de vaccin care expiră la sfârşitul lunii.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut în ultimele zile, după ridicarea restricțiilor. Ministrul Sănătății anunță că vaccinul anti-Covid produs de Pfizer are o eficiență mai scăzută împotriva cazurilor moderate ale variantei Delta.

Israelul a raportat o scădere a eficacității vaccinului Pfizer/BioNTech în prevenirea infecțiilor și a cazurilor simptomatice, care rămâne în continuare eficient în prevenirea celor grave. Declinul coincide cu răspândirea variantei Delta și ridicarea restricțiilor de distanțare socială.

Ministrul Sănătății a anunțat că eficacitatea vaccinului în prevenirea atât a infecției, cât și a cazurilor simptomatice a scăzut la 64%

 În declarația sa, ministrul nu a precizat nivelul anterior și nici nu a furnizat alte detalii. Cu toate acestea, oficialii ministerului au publicat un raport în mai, potrivit căruia două doze de vaccin Pfizer ofereau o protecție de peste 95% împotriva infecțiilor, spitalizării și cazurilor severe.

Un purtător de cuvânt al Pfizer a refuzat să comenteze datele din Israel, dar a citat alte cercetări care arată că anticorpii produși de vaccin au fost în continuare capabili să neutralizeze toate variantele testate, inclusiv Delta.

Aproximativ 60% din populația de 9,3 milioane a primit cel puțin o doză de vaccin Pfizer, campanie în urma căreia numărul cazurilor zilnice din Israel a scăzut de la peste zece mii în ianuarie la sub o sută luna trecută.

De la 1 iunie, restricțiile coronavirus din Israel au fost anulate, cu excepția cerinței de a purta o mască în interiorul locurilor publice, iar cerințele au rămas pentru izolarea persoanelor nevaccinate.

Israelul a înregistrat 430 de noi cazuri de infectare cu coronavirus de vineri până duminică şi are un număr de 2398 de cazuri active, cele mai multe din 6 aprilie.

Pacienţii internaţi cu COVID-19 şi în stare gravă au ajuns la 31, o creştere mică, însă numărul deceselor a staţionat la 6429, un singur deces asociat infecţiei cu coronavirus fiind raportat în ultimele două săptămâni.

Săptămâna trecută, autoritățile israeliene au avertizat că țara se va confrunta în perioada următoare cu 600 de cazuri noi pe zi și că această cifră este de așteptat să crească de 1000 în doar zece zile, pe măsură ce varianta Delta se răspândește.

În decembrie, Israel a lansat una dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume iar de atunci, peste 62% din populația țării este vaccinată cu cel puțin o doză a serului anti-Covid și peste 57% cu ambele doze.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close