Antena 3 CNN Coronavirus Încă o jumătate de milion de europeni ar putea muri din cauza COVID până în februarie, anunță OMS

Încă o jumătate de milion de europeni ar putea muri din cauza COVID până în februarie, anunță OMS

Încă o jumătate de milion de decese ar putea apărea până la începutul anului viitor, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Încă o jumătate de milion de europeni ar putea muri din cauza COVID până în februarie, anunță OMS
Sursa foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Andreea Cigolea    |    04 Noi 2021   •   13:43

Numărul în creștere al cazurilor de Covid-19 în Europa este ”extrem de îngrijorător". 

”Ritmul actual de transmitere în cele 53 de țări din regiunea europeană este foarte îngrijorător", a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit acestuia, o proiecție fiabilă ar însemna „încă o jumătate de milion de decese cauzate de Covid-19" până în februarie, dacă trendul actual continuă.

Regiunea Europeană a OMS se întinde pe 53 de țări și teritorii și include mai multe națiuni din Asia Centrală.

Riscul unei noi variante de coronavirus în România

Există un risc ridicat ca în țara noastră să apară o variantă nouă de coronavirus. Avertismentul vine din partea unui expert al OMS, parte a delegației trimise în România, și are legătură cu rata de vaccinare de la noi.

Unul dintre experții delegației OMS din România susține că mutațiile au apărut în toate zonele în care procentul de vaccinare al populației a fost foarte mic.

„Fiecare viață contează. Suntem aici să salvăm vieți și generațiile viitoare. E momentul să fim împreună. Trebuie să fim un scut. Dacă suntem ca un zid întreg virusul nu se va putea infiltra. Dar dacă avem găuri în zid, va pătrunde și se va chimba. În toate comunitățile în care nu este o rată mare de vaccinare, vedem variante noi, mutații.

Desigur că se poate întâmpla și aici (n.r. în România). S-a întâmplat în India, în Marea Britanie, în alte țări. Am văzut asta. Este un risc.”, a spus expertul, într-o conferință de presă la Colegiul Medicilor din România.

×
Subiecte în articol: OMS
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close