Antena 3 CNN Coronavirus Tânără din Constanța, infectată cu coronavirus: "Sunt internată de 20 de ore şi nu m-a consultat niciun medic. Pacienţii îmi spuneau să plec, să fug!"

Tânără din Constanța, infectată cu coronavirus: "Sunt internată de 20 de ore şi nu m-a consultat niciun medic. Pacienţii îmi spuneau să plec, să fug!"

O tânără din Constanța a povestit, pe o rețea socială, experiența prin care trece de când a ajuns în spital, fiind infectată cu noul coronavirus. În ciuda faptului că se află de aproape o zi în spital, niciun medic nu a consultat-o.

Tânără din Constanța, infectată cu coronavirus: "Sunt internată de 20 de ore şi nu m-a consultat niciun medic. Pacienţii îmi spuneau să plec, să fug!"
Sursa foto: Facebook / Lili Comsa Militaru
de Laura Dinu    |    14 Oct 2020   •   09:50

„Nu am avut temperatură, nu nas înfundat, nu durere în gat, nu tuse, nu gat roşu, nimic...doar o durere de cap. Am început sa miros prin casă Domestos, oţet, şi nimic...nu simteam nimic şi nici acum nu simt. M-am programat dimineaţă, a doua zi, 08.10, la prima oră pentru test Covid la Regina Maria”.

A doua zi dimineață, a venit și rezultatul: POZITIV! 

„La 15 minute m-au sunat cei de la DSP care mi-au comunicat următoarele: aveţi un test pozitiv Covid, cum va simţiţi?! Le-am spus ca nu am absolut nimic, doar că nu am miros şi mai nou, nici gust în rest sunt ok. Mi-au spus ca o sa-mi trimită o salvare care o să mă transporte la spitalul de infecţioase şi de acolo o sa fiu repartizată către un centru COVID şi că pot să refuz salvarea, dar că nu o să primesc concediu medical dacă nu stau internată minim 48h”.

”Mi-am făcut un anticoagulant în abdomen şi am continuat să aştept salvarea”

Lili Comsa Militaru, povestește în ”Jurnal de COVID”, postat pe Facebook, cum imediat după acest apel a început să își facă bagajele. Doar că ambulanța promisă de DSP a întârziat să apară. Au trecut ore, a trecut și ziua de vineri, însă sâmbătă, la ora 16.00, Lili a simţit că îi amorţesc picioarele.

„Am înţeles ca mi se coagulează sângele, mi-am făcut un anticoagulant în abdomen şi am continuat să aştept salvarea. Noaptea a fost foarte lungă......Duminică dimineaţa m-au sunat de la salvare la ora 8. M-au întrebat dacă merg la spital ,sau nu ,şi le-am spus ca da....trebuie sa ma vada un medic”.

”Pacienţi care se plimbau pe lângă mine şi îmi spuneau să PLEC, SĂ FUG şi să nu stau”

Așa a ajuns la spital unde un medic distribuia pacienţii direct în alte ambulanţe care erau în aşteptare. Deşi spunea medicilor că nu-şi mai simte picioarele, aceştia îşi vedeau în continuare de triaj. Aşa a ajuns la Secţia COVID de la Palazu.

„M-a luat în primire o asistentă, multe formulare, mi-a spus care este numărul camerei unde trebuie să stau şi a plecat. Astfel, am rămas cu bagajul la intrare, în clădire şi cu pacienţi care se plimbau pe lângă mine şi îmi spuneau să PLEC, SĂ FUG şi să nu stau....Eu tot nu înţelegeam ce mi se întâmplă şi mă tot uitam după un medic. Am fost oprită pentru o radiografie şi am urcat în cameră...când am înţeles că nu o să apăra prea curând un medic, mi-am scos iar din geantă un anticoagulant şi mi l-am făcut în burta. Am înţeles că am nevoie de anticoagulant la fel ca de aer....”

”Plec acasă cu semnătura pe propie răspundere”

Astfel, au trecut 20 de ore. Timp în care tânăra nu a fost consultată de niciun medic. În cele din urmă, a fost sunată de un medic ce i-a comunicat faptul că radiografia este bună, că este un caz uşor de COVID şi i se recomandă să stea 7-8 zile în spital pentru tratament.

„Nu ma consultă fizic niciun medic, în continuare. La ora 17, pentru că trec aproape 24 de ore de când mi-am făcut un anticoagulant iar simt cum mi se coagulează sângele, sun la asistente, le anunţ ca am nevoie de injecţie, dar.......ghinion, medicamentele se administrează în intervalul orar 20-22, nu se poate mai devreme.....aşa ca îmi fac iar o injecţie pe care o am de rezervă în geantă.... Mi-au fost făcute analizele astăzi, abia aştept mâine sa mi le citească un medic, prin telefon, şi ulterior plec acasă cu semnătura pe propie răspundere”, a povestit tânăra pe Facebook, potrivit Adevărul

×
Subiecte în articol: lili comsa militaru coronavirus
Parteneri
Fenomenul ciudat apărut pe cerul Turciei înainte de cutremur
x close