Antena 3 CNN Coronavirus Poliţia a spart "dansul covidioţilor" şi a dispersat mulţimea după ce a intrat în vigoare starea de asediu. Medic britanic: "Este dezgustător..."

Poliţia a spart "dansul covidioţilor" şi a dispersat mulţimea după ce a intrat în vigoare starea de asediu. Medic britanic: "Este dezgustător..."

Poliţia din Liverpool a intervenit pentru a dispersa o mulţime de mari dimensiuni, formată din petrecăreţi care dansau în stradă după ce au fost daţi afară din barurile şi restaurantele închise ca urmare a noilor restricţii impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

Poliţia a spart "dansul covidioţilor" şi a dispersat mulţimea după ce a intrat în vigoare starea de asediu. Medic britanic: "Este dezgustător..."
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    15 Oct 2020   •   12:45

De la miezul nopţii trecute, regiunea metropolei britanice face obiectul celor mai dure restricţii, corespunzătoare aşa-numitului "nivel 3", ceea ce implică închiderea barurilor şi pub-urilor.

În plus, rezdenţilor le este interzis să ia contact cu persoanele din alte gospodării, atât în interior, cât şi în exterior. 

La începutul lunii curente, Liverpool înregistrase, timp de două săptămâni consecutive, ceea mai mare rată de infectare din ţară, corespunzătoare unei incidenţe de 9,3 cazuri de COVID la mia de locuitori, ceea ce a atras decizia corespunzătoare a Guvernul de la Londra.

Însă petrecăreţii nu s-au panicat şi au mutat "distracţia" în stradă, după ce localurile s-au închis cu două ore înainte de miezul nopţii.

Concert Square, scenă de dans pentru consumatorii daţi afară din baruri

Nucleul dansului stradal, cu sute de participanţi, majoritatea tineri, a fost Concert Square, unul dintre cele mai active focare ale vieţii de noapte din Liverpool.

Presa din oraş a notat că o maşină a poliţiei a fost atacată în timpul intervenţiei de dispersare a mulţimii care s-a încheiat, în cele din urmă cu succes.

Therese Coffey, ministrul britanic al Muncii şi Pensiilor, a caracterizat scenele din Liverpool drept "iresponsabile şi dezamăgitoare" şi a comentat că "astfel de adunări sunt cele care nu ne ajută deloc să temperăm escaladarea pandemiei".

Un medic citat de Sky News a spus, la rândul său: "Lucrăm la o capacitate de 100% capacity. Secţiile de urgenţă sunt supraaglomerate, fără posibilitatea de a păstra distanţa socială. Mi-e teamă că ne înreptăm spre un dezastru. Şi apoi vedem mulţimi de oameni care se comportă în felul acesta. Sunt devastat şi dezgustat". 

Primarul din Manchester a ameninţat că dă Guvernul în judecată

Alte două mari regiuni metropolitane britanice, Manchester şi Lancashire sunt vizate de impunerea restricţiilor de nivel 3.

Primarul din Manchester a ameninţat, la rândul său, să dea în judecată Guvernul central, dacă întrăreşte restricţiile fără să suplimenteze sprijinul financiar pentru metropolă.

 

 

×
Subiecte în articol: Liverpool restricţii COVID-19
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close