Antena 3 CNN Coronavirus Marcel Ciolacu: PSD, de acord cu încă 15 zile de alertă

Marcel Ciolacu: PSD, de acord cu încă 15 zile de alertă

Marcel Ciolacu anunță că PSD va vota orice măsură pentru protejarea sănătății românilor.

Marcel Ciolacu: PSD, de acord cu încă 15 zile de alertă
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    14 Iun 2020   •   22:58

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică seară, la Antena 3, că Guvernul nu reușește să comunice exact ce se dorește legat de starea de alertă. 

Marcel Ciolacu a punctat că PSD nu va vota prelungirea stării de alertă aşa cum a fost aceasta până acum, iar social-democraţii au stabilit că prelungirea stării de alertă să nu fie mai mare de 15 zile.

„Vom vota orice măsură pentru protejarea sănătății românilor, în schimb avem cadrul legal să modificăm această HG emisă de Guvern. în acest moment, noi suntem de acord doar cu o prelungire de 15 zile”, a spus Ciolacu, duminică seară, în direct la „Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea”.

Liderul PSD a spus că va căuta cadrul legislativ astfel încât, cu specialiști, să li se explice de ce nu pot impune anumite lucruri.

„Noi nu am avut până acum creat un cadru instituțional să putem discuta aceste lucruri cu Guvernul. Nici românii nu știu ce îi așteaptă economic, nimeni nu vine să explice.

Toată discuția este dacă PSD votează sau nu și noi nu avem nici măcar un minim de text prezentat”, a acuzat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu răspunde atacurilor lui Orban

Premierul spune că va cere prelugirea stării de alertă cu 30 de zile

Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că va cere prelugirea stării de alertă cu 30 de zile, el adăugând că speră ca Parlamentul să voteze această inițiativă.

„Am încredere că va exista o majoritate în Parlament care să înţeleagă nevoia prelungirii stării de alertă şi care să înţeleagă faptul că nu pot pune în pericol viaţa şi sănătatea românilor numai ca să să obţină câştiguri ieftine, de natură politico-electorală”, a spus Orban, prezent la ceremonia de comemorare a victimelor Mineriadei din 1990.

Șeful Executivului a mai spus că nu a discutat cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre acest subiect.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close