Antena 3 CNN Coronavirus Un medicament anti-COVID-19 reduce cu peste 50% riscul de deces sau de insuficienţă respiratorie

Un medicament anti-COVID-19 reduce cu peste 50% riscul de deces sau de insuficienţă respiratorie

Un medicament anti-COVID-19  administrat pe cale orală a fost dezvoltat de compania Merck împreună cu Ridgeback Biotherapeutics. Acesta reduce cu peste 50%  riscul de deces sau de insuficienţă respiratorie la pacienţii spitalizaţi cu forme moderate până la severe de COVID-19.

Un medicament anti-COVID-19 reduce cu peste 50% riscul de deces sau de insuficienţă respiratorie
Sursa foto: Twitter/Reuters
de Alexandra Ionescu    |    01 Oct 2021   •   16:00

Dacă va fi aprobat, medicamentul va reprezenta un avans crucial în lupta împotriva pandemiei. Alte medicamente, precum Remdesivir s-au arătat eficiente atunci când au fost administrate devreme, dar momentan toate tratamentele aprobate sunt injectabile.

Merck a spus că va cere aprobarea de urgență a medicamentului în SUA în următoarele săptămâni, și că va căuta să facă același lucru și în alte țări.

Medicamentul a fost testat pe 775 de adulți cu forme moderate până la severe de COVID-19, și care prezentau comorbidități precum obezitatea, diabetul sau probleme cardiace. Jumătate dintre ei au primit molnupiravir, și acesta a redus semnificativ încărcătura virală după cinci zile de tratament. În grupul placebo, 53 de pacienți (14%) au fost spitalizați, comparativ cu doar 28 (7%) din grupul care a primit medicamenteul.

Nu au existat decese printrre cei care au primit molnupiravir. În grupul placebo s-au înregistrat 8 morți, a declarat Merck, potrivit The Guardian.

Au fost publicate doar câteva informații referitoare la efectele adverse, dar procentele au fost similare între grupul placebo și grupul care a primit tratamentul. 

Antigripale ca oseltamivir (Tamiflu) şi zanamivir (Relenza) sunt uneori prescrise contra gripei sezoniere, dar cercetările întâmpină dificultăţi în găsirea unui antiviral împotriva COVID-19.

 

×
Subiecte în articol: medicament COVID-19 deces molnupiravir
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close