Antena 3 CNN Coronavirus Medicamentul care a vindecat 1 milion de oameni de COVID. Se găsește în toate farmaciile

Medicamentul care a vindecat 1 milion de oameni de COVID. Se găsește în toate farmaciile

Un medicament utilizat în tratarea alergiilor s-a dovedit eficace împotriva COVID-19 şi a fost folosit pentru tratarea a peste un milion de persoane la nivel global, a precizat marţi Sistemul Naţional de Sănătate (NHS) din Anglia.

Medicamentul care a vindecat 1 milion de oameni de COVID. Se găsește în toate farmaciile
de Andreea Cigolea    |    25 Mar 2021   •   10:00

Dexametazona, folosită în tratamentul alergiilor severe, unor afecţiuni ale pielii, vărsături, boli autoimune sau inflamaţii, a fost folosită pentru tratarea pacienţilor spitalizaţi cu coronavirus începând cu luna iunie anul trecut.

Utilizarea acesteia a demarat în urma unui studiu denumit Recovery, realizat de cercetători de la Universitatea Oxford, Marea Britanie, care a ajuns la concluzia că dexametazona poate reduce mortalitatea la pacienţi spitalizaţi cu COVID-19, care necesită oxigen şi ventilaţie mecanică, cu 18%, respectiv 36%.

Potrivit unui alt studiu, realizat de Facultatea de medicină Nuffield din cadrul Oxford, medicamentul a fost folosit la tratarea unui număr estimat de 22.000 de pacienţi din Marea Britanie şi a 958.000 de persoane la nivel global.

Dexametazona poate reduce mortalitatea la pacienţi spitalizaţi cu COVID-19

″Datorită efortului excepţional al cercetătorilor noştri, personalului NHS şi pacienţilor, e posibil să fi fost salvate circa un milion de vieţi la nivel global. Cercetări care în mod obişnuit durează ani întregi au produs răspunsuri în timp record - cu rezultate care au avut ecou la nivel global″, a afirmat directorul executiv NHS, Simon Stevens.

″Aşa cum virusul acesta s-a răspândit peste graniţe, aşa trebuie să se întâmple şi cu tratamentele şi cu vaccinurile, aceste ‘strategii de ieşire’ comune ale umanităţii în timpul pandemiei″ a încheiat acesta. 

×
Subiecte în articol: COVID-19 medicament Dexametazona
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close