Antena 3 CNN Coronavirus Monica Anisie, anunț de ultimă oră despre închiderea școlilor în București

Monica Anisie, anunț de ultimă oră despre închiderea școlilor în București

Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat că elevii vor merge în continuare la școală, luni, 19 octombrie, în ciuda ratei de infectare care a depășit 3 la mia de locuitori în București. Concret, după ce rata a fost depășită, Capitala a intrat în scenariul roșu, scenariu care prevede cursuri exclusiv online pentru elevi.

Monica Anisie, anunț de ultimă oră despre închiderea școlilor în București
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    18 Oct 2020   •   14:29

Ministrul Educației a explicat că elevii și copiii de grădiniță din București se prezintă mâine la unitatea de învățământ, în conformitate cu prevederie din ordinul comun, activitățile fiind desfășurate în conformitate cu scenariul galben, ca până acum.

"Dacă nu există o decizie din partea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, școlile și grădinițele vor funcționa în scenariul doi, exact cum este prevăzut în ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației și Cercetării.

Mâine dimineață la ora 8:00 am convocat la Inspectoratul Școlar al Municipiului București inspectorii școlari de sectoare și inspectorii generali adjuncți pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice în sistem online", a declarat Monica Anisie pentru edupedu.ro.

Declarația ministrului vine în contextul în care rata de infectare publicată de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului (GCS) pentru București a fost, astăzi, de 3,02, ceea ce înseamnă că a fost depășit pragul de infectare de trei la mia de locuitori.

București în scenariul roșu, după depășirea ratei de infectare cu coronavirus de trei la mia de locuitori

Conform prevederilor legale în vigoare, depășirea ratei de infectare de trei la mia de locuitori plasează o localitate în scenariul roșu, astfel că elevii sunt obligați să facă școală online.

Tot astăzi, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat că nu va fi convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

"În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgentă judetene și cel municipal se întrunesc, după depășirea unei rate de 3. Deci dacă astăzi s-a anunţat, 48 de ore înseamnă luni şi marţi.

3,02 e foarte puţin depăşit ca să panicăm lumea. O să vedem, mai ales că rata după care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. În fiecare luni, e comunicată rata aferentă celor 14 zile anterioare", a declarat Gheorghe Cojanu.

Coronavirus în România, 18 octombrie 2020. Peste 3.900 de noi cazuri pozitive din 19.500 de teste

"În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 17.10.2020 (10:00) – 18.10.2020 (10:00) au fost raportate 60 de decese (41 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.984. Dintre acestea, 749 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.852.186 de  teste. Dintre acestea, 19.507 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.530 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.977 la cerere", se arată în bilanțul oficial al GCS cu privire la pandemia de coronavirus în România.

În București, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 770 de noi cazuri de infectare cu coronavirus.

×
Subiecte în articol: Monica Anisie

ȘTIRI

Cât vom plăti la electricitate după eliminarea subvenţiilor

Parteneri
Cât vor plăti românii în plus la facturi, dacă se elimină plafonarea
x close