Antena 3 CNN Coronavirus Nelu Tătaru, despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus: 'Sper să nu fie al doilea val'

Nelu Tătaru, despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus: 'Sper să nu fie al doilea val'

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, la Focşani că speră că numărul mare de cazuri de coronavirus din ultimele zile nu reprezintă al doilea val al pandemiei de coronavirus.

Nelu Tătaru, despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus: 'Sper să nu fie al doilea val'
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    19 Iun 2020   •   18:20

 El a spus că a mizat pe spiritul civic atunci când a anunțat al treilea val de relaxări, de aceea face apel la populație pentru respectarea măsurilor de igienă și distanțare socială.

”Sper ca în perioada următoare, după ce avem o distanţă oarecare de 7-10 zile de la a treia perioada de relaxare, să revenim ca număr de cazuri într-un context în scădere. Suntem la 4 zile cu peste 300 de cazuri, cam la 7 zile în creştere. Sper să nu fie al doilea val. Nu trebuie să acţioneze doar autorităţile, ci şi populaţia.

Sunt încă nişte precauţii care trebuie respectate. Am recurs la al treilea val de măsuri de relaxare tocmai mizând pe spiritul civic”, a declarat ministrul Tătaru.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre aglomerarea din spitale.

”E nevoie de multă colaborare între spitale Covid si spitalele suport, mai avem o perioadă pe care trebuie să o gestionăm, nu am terminat partea ascendentă.

Sper să fie o creştere progresivă şi sporadică, nu una exponenţială, ca să ne gândim ca la 1 iulie să avem o alta măsură de relaxare, iar la 15 iulie-inceputul lunii august să avem o viaţă cvasinormală, dar depinde numai de noi.

Trebuie să ne obişnuim să trăim cu această transmitere comunitară, dar subliminală, nu accentuată, trebuie să pregătim momentul toamna-iarnă. Totul depinde de noi”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a fost astăzi prezent în judeţul Vrancea, unde sunt 893 de cazuri de coronavirus, dintre care aproape o sută înregistrate în ultimele zile.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 320 de noi cazuri de infectare cu Covid-19, bilanţul ajungând la 23.400 de cazuri. numărul total al deceselor a ajuns la 1.484, după ce au mai fost înregistrate alte 11 morți puse pe seama virusului, conform datelor anunţate vineri de Grupul de Comunicare Strategică.

×
Subiecte în articol: coronavirus

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close