Antena 3 Coronavirus OMS: ”Al doilea an al pandemiei se anunță chiar mai mortal decât primul”

OMS: ”Al doilea an al pandemiei se anunță chiar mai mortal decât primul”

de Andreea Ştefan    |    19 Mai 2021   •   15:52
OMS: ”Al doilea an al pandemiei se anunță chiar mai mortal decât primul” Getty Images

Suntem în a treia săptămână consecutivă în care numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut la nivel global, cu toate că statistica OMS arată că numărul cazurilor confirmate este încă mare.

Cazurile au scăzut la nivel global cu 12% față de săptămâna precedentă. Europa a raportat cel mai puternic declin, cu 26% mai puține cazuri în săptămâna precedentă.

„Toate regiunile au raportat o scădere a cazurilor noi în această săptămână, în afară de regiunea Pacificului de Vest, unde incidența cazurilor noi a fost similară cu săptămâna precedentă”, se arată în raportul OMS.

Scăderea globală din ultimele săptămâni vine după ce cazurile COVID-19 au atins un vârf istoric în aprilie. Virusul continuă să se răspândească la rate ridicate în multe țări.

Cel mai mare număr de cazuri noi a fost înregistrat în India, cu 2,3 milioane de persoane care s-au îmbolnăvit săptămâna aceasta - o scădere de 13% față de ultima săptămână. În Brazilia s-au raportat 437.000 de cazuri noi, în creștere cu 3% față de săptămâna precedentă.

În timp ce India este în criză sanitară, există și creșteri îngrijorătoare de cazuri și spitalizări în mai multe națiuni, inclusiv în Nepal, Sri Lanka, Vietnam și Egipt, potrivit directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„COVID-19 a luat deja peste 3,3 milioane de vieți și ne aflăm în al doilea an al pandemiei, care se anunță a fi mult mai mortal decât primul”, a spus șeful OMS, potrivit CNN.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
OMS
Parteneri
x close