Antena 3 CNN Coronavirus Peste jumătate din populația Europei, infectată cu Omicron în următoarele șase săptămâni, spune OMS

Peste jumătate din populația Europei, infectată cu Omicron în următoarele șase săptămâni, spune OMS

Mai mult de jumătate din populația europeană se va infecta cu varianta de coronavirus Omicron în următoarele șase până la opt săptămâni.

Peste jumătate din populația Europei, infectată cu Omicron în următoarele șase săptămâni, spune OMS
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    11 Ian 2022   •   12:49

Estimarea îi aparține lui Hans Kluge (foto) și a fost făcută marți de acest oficial principal al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa.

Țările din Europa au înregistrat peste 7 milioane de cazuri noi de COVID în prima săptămână a anului 2022.

Asta înseamnă mai mult decât dublarea numărului de cazuri într-o perioadă de două săptămâni, a precizat Kluge.

"În acest ritm, peste 50% din populația din regiune va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni”, a concluzionat oficialul OMS.

Kluge a invocat datele agregate în ultimele săptămâni și care confirmă că Omicron este extrem de transmisibilă, deoarece mutațiile îi permit să adere mai ușor la celulele umane și să îi infecteze pe cei care au fost anterior bolnavi de COVID sau care s-au vaccinat.

El a mai exemplificat cu situația din Danemarca, unde cazurile Omicron au explodat în ultimele săptămâni.

Rata de spitalizare a cazurilor COVID-19 printre pacienții nevaccinați a fost de 6 ori mai mare decât printre cei care s-au vaccinat cu schemă completă în săptămâna de Crăciun, susține Hans Kluge.

Iar datele Sistemului de Monitorizare Obstetrică din Regatul Unit arată că 96% dintre gravidele internate la spital cu simptome de COVID-19 între mai și octombrie 2021 au fost nevaccinate, iar dintre acestea, o treime au avut nevoie de ventilație, a adăugat oficialul OMS.

×
Subiecte în articol: hans kluge omicron Europa
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close