Antena 3 CNN Coronavirus Profesorii şi elevii din Bucureşti, testaţi gratuit. Pot fi făcute 5.000 de teste pe zi!

Profesorii şi elevii din Bucureşti, testaţi gratuit. Pot fi făcute 5.000 de teste pe zi!

Coronavirus în România. Toate cadrele didactice din Bucureşti vor fi testate printr-un program iniţiat de Primăria Capitalei.

Profesorii şi elevii din Bucureşti, testaţi gratuit. Pot fi făcute 5.000 de teste pe zi!
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    15 Sep 2020   •   16:00

Pentru a nu risca închiderea şcolilor, Gabriela Firea spune că au fost pregătite peste 24.000 de teste pentru profesori. Iar la cea mai mică suspiciune în cazul unui elev, acesta va fi şi el verificat.

Testele făcute elevilor și profesorilor sunt plătite de municipalitatea bucureșteană

Invit toate cadrele didactice și personalul auxiliar din unitățile de învățământ din ciclul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din București să se înscrie în programul derulat de Primăria Capitalei, pentru a se testa, gratuit, cu aparate Real Time PCR! Aplicația unde se pot face înscrierile online este https://testamcovid.assmb.ro, pagina de Internet dedicată proiectului Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a anunțat că în București pot fi făcute 5.000 de teste pe zi!

Avem o capacitate de testare de 5.000 de teste Real Time PCR pe zi, iar în București, în școli private si de stat, sunt 24.000 de profesori. Pe tot parcursul verii ne-am pregătit, am achiziționat aparate de testare și ne-am asociat cu cât mai multe clinici de stat și private astfel încât testările și rezultatele să se realizeze într-un timp cât mai scurt”, a precizat primarul Capitalei.

Citiți și: Bani în plus pentru profesori! Marcel Ciolacu: ”Profesorii sunt în linia întâi, la fel ca și medicii”

Pentru a participa la teste, copiii și profesorii se pot înscrie on-line sau telefonic. Programările se fac de la o zi la alta. 

Aplicația unde se pot face înscrierile online este https://testamcovid.assmb.ro.

Coronavirus în România, 15 septembrie 2020. 51 de români au murit infectați în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat, marți, 15 septembrie 2020, ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. În ultimele 24 de ore, 51 de pacienți infectați cu COVID-19 au murit în spitalele din țară.

Potrivit GCS, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.111 noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, în timp ce 51 de pacienți internați în spitalele din țară și-au pierdut viața.

De asemenea, în prezent, 460 de pacienți se află în stare gravă, fiind internați pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea coronavirus teste
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close