Antena 3 CNN Coronavirus Câtă protecție mai au românii care s-au vaccinat la începutul anului

Câtă protecție mai au românii care s-au vaccinat la începutul anului

Vaccinarea anti-COVID bate pasul pe loc în România. Numărul celor care se vaccinează este din ce în ce mai mic, în condițiile în care oamenii pun la îndoială eficacitatea vaccinului în fața noilor tulpini.

Câtă protecție mai au românii care s-au vaccinat la începutul anului
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    Cristina Ştefan    |    16 Aug 2021   •   13:13

În laboratoarele în care se fac teste pentru anticorpi au ajuns foarte multe persoane care, în urma analizelor, s-a descoperit că au un titru de anticorpi foarte scăzut.

Primele persoane vaccinate în România au deja aproximativ 7 luni de la a doua doză de vaccin anti-COVID.

Specialiștii spun că doar o a treia doză de vaccin ne-ar putea feri de noile turlpini mult mai contagioase ale virusului COVID-19 și ne-ar oferi o protecție mult mai ridicată.

Ministerul Sănătății a anunțat deja că au fost semnate anumite acorduri cu UE, astfel încât România să primească seruri de vaccin anti-COVID și în 2022, dar și în 2023.

Se așteaptă și o aprobare din partea Agenției Europene a Medicamentului (EMA), astfel încât să se stabilească când va putea fi administrată și la noi în țară a treia doză de vaccin anti-COVID.

Cel mai devreme, în România s-ar putea începe imunizarea cu a treia doză, începând din toamnă.

Istraelul, Franța, Germania și Ungaria au luat deja decizii privind administrarea celei de-a treia doză de vaccin anti-COVID.

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close