Antena 3 CNN Coronavirus Record de decese COVID la Moscova. Putin, acuzat că a subestimat gravitatea pandemiei

Record de decese COVID la Moscova. Putin, acuzat că a subestimat gravitatea pandemiei

Rusia a înregistrat sâmbătă un nou record de decese și infectări cu COVID-19, pentru a treia zi consecutiv, semn al severității valului epidemic care afectează țara.

Record de decese COVID la Moscova. Putin, acuzat că a subestimat gravitatea pandemiei
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Oct 2021   •   14:16

Potrivit unui bilanț guvernamental, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.075 de decese şi 37.678 de cazuri de infectare.

Din iunie, Rusia se confruntă cu un nou val epidemic cauzat de variantele mai agresive ale coronavirusului dar și de nerespectarea regulilor privind purtarea măștii.

Situația este agravată și de ritmul lent al campaniei de vaccinare, pe fondul scepticismului manifestat de populație față de serurile anti-COVID dezvoltate pe plan local.

Numărul morților de la debutul pandemiei a ajuns la 229.528, Rusia fiind țara cu cele mai multe decese înregistrate din cauza COVID-19 pe continentul european.

Statistica arată chiar mai rău pe plan intern: institutul ROSSTAT a comunicat la finele lui august peste 400.000 de decese.

Doar o treime dintre ruși au fost injectați cu vaccin anti-COVID, de la apariția Sputnik V, primul astfel de produs autohton, în decembrie 2020.

AFP: Rușii nu se vaccinează pentru că nu au încredere în autorități

AFP comentează că eșecul este explicabil și prin neîncrederea tradițională a populației în autorități.

În fața valului sever care afectează în prezent țara, autoritățile au întârziat să reacționeze și să impună măsuri restrictive, de teamă să nu afecteze și mai mult economia, și așa șubredă, adaugă sursa citată.

Președintele Vladimir Putin a decretat recent o săptămână nelucrătoare în perioada 30 octombrie-7 noiembrie, în încercarea de a întrerupe lanțurile de contaminare.

Certificatul sanitar, introdus în anumite regiuni

Primarul Moscovei, unde se află cel mai mare focar epidemic de pe teritoriul țării, va dispune închiderea timp de 11 zile a tuturor instituțiilor și activităților comerciale neesențiale începând din 28 octombrie.

Mai multe regiuni au decis totodată să instituie certificate sanitare.

În pofida măsurilor decretate, vocile critice îl acuză pe Putin că nu a estimat corect gravitatea pandemiei, concluzionează AFP.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Rusia COVID-19
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close