Antena 3 CNN Coronavirus Rusia a înregistrat primul medicament anti-COVID din lume pe bază de plasmă de la pacienți vindecați

Rusia a înregistrat primul medicament anti-COVID din lume pe bază de plasmă de la pacienți vindecați

Ministerul Sănătăţii din Rusia a autorizat un medicament împotriva COVID-19 pe bază de plasmă sangvină de la cei vindecaţi de această boală, primul de acest tip înregistrat în lume.

Rusia a înregistrat primul medicament anti-COVID din lume pe bază de plasmă de la pacienți vindecați
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    01 Apr 2021   •   19:31

Medicamentul, numit COVID-globulin, "a fost creat pe bază de plasmă de la pacienţii moscoviţi care au depăşit boala", notează Rostec într-un comunicat, potrivit căruia capitala rusă a donat în acest scop 2,5 tone de material biologic, a informat joi consorţiul de stat Rostec, citat de EFE.

Studiile asupra COVID-globulin, realizate de grupul Natsimbio, aparţinând Rostec, au demonstrat că este "sigur, este lipsit de efecte secundare şi are capacitatea de a neutraliza virusul", se arată în comunicatul transmis.

Se aşteaptă ca, odată încheiate fazele II şi III, noul medicament anti-COVID-19 să fie folosit pentru tratarea cazurilor grave şi de gravitate medie.

Certificatul de înregistrare autorizează prescrierea produsului COVID-globulin la pacienţii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani

Adjuncta primarului Moscovei pe probleme de dezvoltare socială, Anastasia Rakova, a declarat că fazele II şi III ale testelor clinice se vor desfăşura în spitale din capitală şi vor avea durata de şase luni.

"În cursul acestui an se preconizează procesarea a 15 tone de plasmă, ceea ce va permite să se trateze între 10.000 şi 15.000 de pacienţi", potrivit consorţiului Rostec.

Până în prezent Rusia, cu o populaţie de aproximativ 147 de milioane de locuitori, a înregistrat 4,55 de milioane de cazuri şi 99.233 de decese provocate de COVID-19

Carnivac-Cov - primul vaccin anti-COVID pentru animale, gata de lansare în Rusia

Primul vaccin anti-COVID-19 din lume pentru animale a fost înregistrat de către Rusia, a anunţat miercuri Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din această țară (Rosselkhoznadzor).

Vaccinul pentru animale, dezvoltat de o unitate a Rosselkhoznadzor, a fost numit Carnivac-Cov, a precizat autoritatea federală rusă, citată de agenția TASS.

„Studiile clinice ale Carnivac-Cov, care au început în octombrie anul trecut, au implicat câini, pisici, vulpi arctice, nurci, vulpi şi alte animale”, potrivit directorului adjunct al Rosselkhoznadzor, Konstantin Savenkov.

„Rezultatele studiilor ne permit să concluzionăm că vaccinul este inofensiv şi extrem de imunogen în condiţiile în care toate animalele vaccinate au dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului în 100% din cazuri”, a adăugat el.

Imunitatea durează şase luni după vaccinare, însă dezvoltatorii serului spun că vor continua să analizeze și să îmbunătățească acest aspect.

Potrivit Autorității Federale Sanitar-Veterinare din Rusia, producţia în masă a vaccinului ar putea începe din aprilie.

Rusia dispune deja de trei vaccinuri anti-COVID-19 pentru oameni, cel mai cunoscutdintre ele fiind Sputnik V. Moscova a aprobat, de asemenea, în regim de urgenţă alte două vaccinuri, EpiVacCorona şi CoviVac.

 

×
Subiecte în articol: Rusia plasă pacienți vindecați
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close