Antena 3 CNN Coronavirus Studiul care răstoarnă teoriile despre COVID-19. Cât de eficient este dezinfectantul de mâini împotriva virusului

Studiul care răstoarnă teoriile despre COVID-19. Cât de eficient este dezinfectantul de mâini împotriva virusului

Cercetătorii de la Universitatea japoneză din Kyoto au făcut o descoperire neașteptată. Potrivit acestora, virusul SARS-CoV-2 rezistă pe piele de patru ori mai mult decât virusul gripal A. Există însă și o veste bună. Acesta este eliminat relativ repede de dezinfectantul de mâini cu 80% alcool.

Studiul care răstoarnă teoriile despre COVID-19. Cât de eficient este dezinfectantul de mâini împotriva virusului
Sursa foto: Pixabay.com
de Laura Dinu    |    14 Oct 2020   •   09:00

Oamenii de știință japonezi susțin că SARS CoV-2 supravieţuieşte până la nouă ore pe pielea umană. Mai mult decât atât, în urma studiului, aceștia au descoperit că noul virus supravieţuieşte de patru ori mai mult decât virusul gripal A.

Rezultatele studiului, publicate în revista Clinical Inectious Disease, arată că SARS-CoV-2 are o stabilitate mult mai mare pe pielea umană decât virusul gripal A. Însă, ambele virusuri au fost distruse în 15 secunde, de dezinfectanţii de mâini care conţin 80% alcool.

„Poate cel mai important aspect al acestui studiu este faptul că evidenţiază încă o dată importanţa folosirii soluţiilor dezinfectante pe bază de alcool. Acest rezultat arată o rezistenţă mult mai mare a virusului SARS-Cov-2 în mediul extern, decât a virusului gripal A. Probabil structura acestuia are anumite particularităţi ce îi conferă rezistenţă”, a declarat medicul infecţionist Anamaria Dobrotă, potrivit Mediafax. 

×
Subiecte în articol: coronavirus piele
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close