Antena 3 CNN Coronavirus OMS: Noua subvarianta Omicron 2 nu reinfectează persoanele care au avut deja Omicron 1

OMS: Noua subvarianta Omicron 2 nu reinfectează persoanele care au avut deja Omicron 1

OMS: Omicron 2 este mai contagios, dar nu dă reinfecţii dacă ai fost infectat cu Omicron 1.Experţii au trasat concluziile la finalul ultimei întâlniri a grupului tehnic consultativ privind evoluţia virusului SARS-CoV-2.

OMS: Noua subvarianta Omicron 2 nu reinfectează persoanele care au avut deja Omicron 1
Sursa foto: Zuma Press / Paulo Lopes
de Alexandra Ionescu    |    23 Feb 2022   •   16:10

Omicron 2 va continua să fie „monitorizat ca o sublinie distinctă a variantei Omicron a SARS-CoV-2 de către autorităţile de sănătate publică”.

BA.2, acesta este codul prin care este indicat, continuă să fie considerată „o variantă îngrijorătoare şi să rămână clasificată ca Omicron

Asta scriu experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) într-o declaraţie publicată la finalul ultimei întâlniri a grupului de consultanţă tehnică privind evoluţia SARS-CoV-2, în care se află cele mai recente cercetări despre Omicron şi subvariantele sale, inclusiv BA.1 şi BA.2, care au fost discutate şi analizate.

Dovezi care arată că „BA.2 are un avantaj de creştere faţă de BA.1”, dar şi că pare dificil să apară reinfecţie cu Omicron 2, după ce te-ai infectat cu Omicron 1, informează Mediafax.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close