Antena 3 CNN Coronavirus Toate paturile din pavilionul COVID-19 al Institutului Marius Nasta au fost ocupate. Unitatea mobila nu funcționează din lipsă de personal

Toate paturile din pavilionul COVID-19 al Institutului Marius Nasta au fost ocupate. Unitatea mobila nu funcționează din lipsă de personal

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală a precizat, miercuri, la Antena 3, că toate paturile pentru bolnavii de COVID-19 au fost ocupate.

Toate paturile din pavilionul COVID-19 al Institutului Marius Nasta au fost ocupate. Unitatea mobila nu funcționează din lipsă de personal
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    22 Sep 2021   •   09:34

Presiune tot mai mare pe spitale odată cu creşterea accelerată a numărului de îmbolnăviri COVID-19. Camerele de gardă sunt pline, iar medicii nu mai fac faţă valului de solicitări, aşa că bolnavii cronici sunt nevoiţi să aştepte ore în şir, ba chiar şi zile până prind un loc în spital.

"În această noapte, toate paturile din pavilionul COVID au fost ocupate, inclusiv pe secție nu numai în Terapie Intensivă. Astfel încât trebuie să mărim puțin capacitatea, atât cât ne mai permite structura, astfel încât să putem oferi servicii de sănătate și pacientului pneumologic și pacientului cu tuberculoză.", a spus medicul Beatrice Mahler.

"Probabil că, spre sfârșitul săptămânii, vom deschide încă zece locuri pentru pacientul COVID. Sperăm să operaționalizăm cât mai repede unitatea mobilă, să putem angaja personal, sunt posturile publicate pe site-ul Institutului. 

Paturile pe care le vom face funcționale pentru pacientul COVID aparțin secției de Oncologie. Pacientul oncologic va fi evaluat și tratat pe secția de Pneumologie, pentru că avem cancere pulmonare în acest moment acolo. Iar pentru pacienții pe zona de spitalizare de zi vor putea să vină în continuare în Marius Nasta pentru că vor avea o clădire complet separată, fără risc de contagiune.

Are 8 locuri (n.r. unitatea mobilă). Încercăm să găsim cât mai repede personal, inclusiv din angajații spitalului, pentru că presiunea este extrem de mare. Avem și noi cazuri în secție care ar necesita un loc în Terapie Intensivă. Este dotată, este legată, deci din punct de vedere tehnic ea este funcțională, însă fără personal, cu adevărat, nu putem să oferim asistență."

Avertisment dur din partea vicepreședintelui Societății Române de ATI

Dorel Sandesc subliniază că România se afla intr-o situatie critica în fata valului patru al pandemiei şi propune autorităţilor să ia în calcul transferarea pacienţilor COVID în stare gravă în alte țări, unde există locuri disponibile.

Medicul susţine că numărul de paturi ATI COVID nu poate fi crescut de pe o zi pe alta, întrucât sunt și alți bolnavi care au nevoie de îngrijire de specialitate, nu doar cei infectați cu SARS-COV-2.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close