Antena 3 CNN Coronavirus UE alocă 220 milioane de euro pentru transferul pacienţilor COVID între ţările membre

UE alocă 220 milioane de euro pentru transferul pacienţilor COVID între ţările membre

Uniunea Europeană a anunțat că va finanța transferul pacienților COVID-19 în interiorul granițelor sale, cu scopul de a preveni supra-aglomerarea spitalelor, ca urmare a înmulțirii infecțiilor pe întreg continentul.

UE alocă 220 milioane de euro pentru transferul pacienţilor COVID între ţările membre
de Dana Musceleanu    |    30 Oct 2020   •   14:20

În urma unei videoconferințe cu liderii UE, Ursula von der Leyen a transmis că vor fi alocate 220 milioane de euro pentru transferul bolnavilor de coronavirus, anunţă Reuters.

Bătrânul continent, epicentrul pandemiei

„Răspândirea virusului va duce la o încărcare a sistemelor noastre medicale dacă nu acționăm urgent”, a declarat Ursula von der Leyen.

Liderii UE au convenit asupra ajutorului ca urmare a faptului că Europa a depășit pragul de 10 milioane de îmbolnăviri COVID-19, făcând din bătrânul continent epicentrul pandemiei.

Măsura vine în ziua în care România – cu 900 pacienţi internaţi la ATI se apropie de capacitatea maximă pe care o are în unităţile de terapie intensivă. 

UE vrea o validare rapidă a testelor antigen

Pentru a avea o mai bună evidență a infecțiilor, von der Leyen a adăugat că Uniunea Europeană lucrează la o validare rapidă a testelor antigen, ce vor permite o diagnosticare mai rapidă a bolii, comparativ cu testele standard PCR.

Totodată, Comisia Europeană intensifică eforturile de a descoperi un potențial vaccin împotriva coronavirusului.

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
O nouă lovitură pentru fraţii Tate: judecătorii au dat verdictul!
x close