Antena 3 CNN Coronavirus Vaccinul în doză unică de la Johnson & Johnson, eșec în forme grave cu pacienți decedați în Franța

Vaccinul în doză unică de la Johnson & Johnson, eșec în forme grave cu pacienți decedați în Franța

Agenția Medicamentului din Franța (ANSM) a anunțat, luni, că în această țară a fost semnalat un număr important de cazuri în care vaccinul produs de Johnson & Johnson nu a furnizat protecția așteptată iar consecințele au inclus decesul pacienților, transmite AFP.

Vaccinul în doză unică de la Johnson & Johnson, eșec în forme grave cu pacienți decedați în Franța
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2021   •   20:54

Conform sursei citate, "a fost raportat un număr important de cazuri" în care inocularea cu doza unică de vaccin Janssen (denumirea oficială a vaccinului anti-COVID de la Johnson & Johnson, n.r.) a dus la situații grave precum decesul sau internarea la ATI.

În raportul său periodic de supraveghere a vaccinurilor, ANSM  menționează și "o supra-reprezentare a pacienților vaccinați cu Janssen la terapie intensivă" în două spitale universitare, la Marsilia şi la Tours.

Astfel, la Marsilia, din 7 pacienți vaccinați şi internați la terapie intensivă, 4 au fost vaccinați cu Janssen.

La Tours, această proporție a fost de 3 din 6.

Începând din aprilie, în Franța au fost efectuate aproximativ 1 milion de injecții cu acest vaccin care se administrează într-o singură doză.

În rândul persoanelor vaccinate cu Janssen au fost semnalate 32 de infecții COVID-19, ceea ce corespunde unei rate de 3,78 la 100.000 de vaccinări.

Johnson & Johnson: 4 decese la 32 de cazuri de eșec vaccinal

Din aceste 32 de cazuri, 29 au fost grave și au fost înregistrate 4 decese, la persoane cu vârste între 73 şi 87 de ani.

Acești pacienți prezentau, în marea lor majoritate, comorbidităţi cu risc de forme grave, precizează ANSM.

În toate cele 17 cazuri de infecție în care tulpina a fost identificată a fost vorba de varianta Delta.

Conform autorităților franceze de resort, toate aceste elemente justifică "investigații suplimentare" pentru a stabili dacă eșecurile vaccinale sunt mai frecvente în cazul vaccinului Janssen decât în cazul celorlalte vaccinuri disponibile în Franța.

La data de 24 august, Înalta Autoritate Sanitară franceză a recomandat ca persoanele vaccinate cu Janssen să primească o doză de rapel cu un vaccin mARN (Pfizer sau Moderna) la cel puțin 4 săptămâni după vaccinarea cu doza inițială.

×
Subiecte în articol: Johnson & Johnson esec Franta deces
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close