Antena 3 CNN Coronavirus Valeriu Gheorghiță: În 6 luni imunizăm 60% - 70% din populație

Valeriu Gheorghiță: În 6 luni imunizăm 60% - 70% din populație

Campania de vaccinare a început cu dreptul, iar dacă va continua în acest ritm, în 6 luni putem imuniza 60-70% din populație. Este declarația coordonatorului de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță: În 6 luni imunizăm 60% - 70% din populație
de Laura Dinu    |    27 Dec 2020   •   10:50

”Doar împreună, prin solidaritate, prin coeziune, printr-un mesaj comun, transparent și onest, putem merge mai departe și sunt convins că putem să câștigăm această bătălie împotriva COVID-19. 

Astăzi s-a concretizat speranța noastră, avem încredere că lucrurile merg bine iar eu, prin prisma faptului că sunt coordonatorul acestei campanii de vaccinare, mă voi preocupa și vă asigur că voi face tot ce ține de mine și de echipa pe care o coordonez pentru ca lucrurile să se desfășoare cât mai normal, într-un cadrul cât mai favorabil vaccinării. 

Dacă lucrurile decurg bine și disponibilitatea vaccinurilor va fi cea de care noi avem nevoie, ar trebui ca în primele 6 luni din acest moment să putem asigura imunizarea a circa 60-70% din populație, ceea ce reprezintă nivelul la care consecințele pandemiei sunt mult diminuate și putem pune punct acestui flagel”, a declarat Valeriu Ghoerghiță, duminică dimineața. 

Doar 3.000 de doze au ajuns în centrele de vaccinare

Cele 4.000 de doze nedistribuite de vaccin anti-COVID vor fi păstrate pentru personalul medical aflat în concediu de odihnă sau medical. Alți medici nu se pot vaccina pentru că a trecut prea puțin timp de la momentul în care au fost infectați cu SARS CoV-2, după cum a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. 

Deși țara noastră a primit 10.000 de doze ale serului, doar 3.000 vor ajunge deocamdată în cele 10 spitale unde vor fi administrate.

”Cele peste 3.000 de doze care vor ajunge în spitale sunt doar pentru prima administrare și constituie un necesar estimativ întocmit de fiecare unitate spitalicească și poate suferi modificări. O parte din personalul din spitale este în concediu, alții sunt la scurt timp post infecție cu SARS CoV-2, alții au trecut recent prin această infecție și au decis să mai aștepte până ce se vor vaccina. Mai mult decât atât, subliniem că aceste doze trebuie să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie de ele”, se arată în comunicatul emis de Grupul de Comunicare Stratigică. 

Vaccinul se stochează pe o perioadă 6 de  luni, la o temperatură de minus 60, minus 90 de grade. Iar durata transportului până la centrul de vaccinare nu trebuie să fie mai mare de 12 ore. 

Dacă în alte țări oficialii au fost printre primii vaccinați, la noi, președintele va fi imunizat abia în luna februarie, atunci când este estimat debutul celei de-a doua etape de imunizare. 

Vaccinarea populației generale va avea loc în a treia etapă, începând cu luna aprilie. 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
Horoscop 4 iunie 2023. Balanţele plănuiesc o răzbunare
x close