Antena 3 CNN Coronavirus Valeriu Gheorghiță, noi detalii despre campania de vaccinare: "35,7% dintre locuitorii Bucureștiului s-au vaccinat"

Valeriu Gheorghiță, noi detalii despre campania de vaccinare: "35,7% dintre locuitorii Bucureștiului s-au vaccinat"

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat, marți, că România se apropie de pragul de 4 milioane de persoane vaccinate.

Valeriu Gheorghiță, noi detalii despre campania de vaccinare: "35,7% dintre locuitorii Bucureștiului s-au vaccinat"
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    18 Mai 2021   •   14:00

Cea mai mare rată de acoperire vaccinală este în București, unde 35,7% dintre locuitori s-au vaccinat.

În topul județelor după rata de vaccinare, pe primul loc se află Bucureștiul, cu 35,7% din localnici vaccinați, urmat de Cluj, cu 32,77%. Pe locul al treilea este Sibiul, cu 26,2% dintre localnici vaccinați.

Potrivit declarațiilor date de Valeriu Gheorghiță, "1.403 medici de familie au recepționat vaccinuri anti-Covid".

„Un medic de familie din Botoșani a organizat un minimaraton de vaccinare cu vaccin de la Pfizer și a reușit să vaccineze în trei zile succesiv 180 persoane în comuna Răchiți. Mi s-a părut un demers extraordinar, cu sprijinul DSP Botoșani”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

În topul celor 5 județe după vaccinarea la medicii de familie în mediul urban se află: Timiș, Dâmbovița, Călărași, București și Dolj. În mediu rural, în top 5 se regăsesc: Călărași, Dâmbovița, Timiș, Dolj și Bihor.

Acesta a precizat că până la finalul lunii mai se așteaptă ca vaccinul Pfizer să fie autorizat și pentru copiii de peste 12 ani.

„Ne așteptăm ca până la finalul lunii mai, Agenția Europeană a Medicamentului să autorizeze vaccinul Pfizer și pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani”, a declarat Dr. Valeriu Gheorghiță.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close