Antena 3 Coronavirus Valeriu Gheorghiță: ”COVID-19 va căpăta în viitor un caracter sezonier ca orice altă viroză respiratorie”

Valeriu Gheorghiță: ”COVID-19 va căpăta în viitor un caracter sezonier ca orice altă viroză respiratorie”

de Andreea Ştefan    |    25 Mai 2021   •   16:10
Valeriu Gheorghiță: ”COVID-19 va căpăta în viitor un caracter sezonier ca orice altă viroză respiratorie”
Sursa foto: Hepta

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a declarat, într-o conferință de presă, că infectarea cu coronavirusul va căpăta un caracter sezonier ca orice altă viroză respiratorie.

”Odată cu apariţia unor tulpini virale mutante, trecerea prin boală nu ne mai oferă protecţie semnificativă. Tocmai de aceea avem nevoie de vaccinare, pe de o parte pentru a creşte numărul de persoane care nu mai sunt receptive la boală şi pe de altă parte pentru a creşte protecţia faţă de aceste noi tulpini virale mutante.

Este important să înţelegem că pandemia nu s-a terminat şi avem nevoie de consolidarea acestui tip de răspuns foarte bun din punct de vedere epidemiologic.

Altfel, în perioada lunilor următoare este foarte probabil - pentru că şi această boală, COVID-19 va căpăta în viitor un caracter sezonier ca orice altă viroză respiratorie dată de infecţia cu coronavirusurile comunitare – deci se aşteaptă ca în perioada sezonului rece să avem o creştere a numărului de cazuri, cu atât mai mult cu cât numărul celor receptivi încă la această infecţie va fi mare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Medicul a ținut să sublinieze importanța vaccinării împotriva coronavirusului.

”Cred că o boală prevenibilă prin vaccinare, cum este în momentul de faţă COVID-19, este trist că constaţi că sunt în continuare oameni care, din păcate, îşi pot pierde viaţa din cauza acestei boli, în condiţiile în care avem la îndemână un vaccin care este sigur, care şi-a dovedit eficienţa.

Sunt peste 1,5 miliarde de doze administrate la nivel global, datele sunt cât se pate de solide şi nu mai avem motive să propagăm tot felul de idei legate de siguranţa şi de eficienţa acestor vaccinuri”, a mai spus Valeriu Gheorghiță, citat de news.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close