Antena 3 CNN Coronavirus Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea copiilor: "Doi adolescenți de 17 ani au avut miocardită"

Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea copiilor: "Doi adolescenți de 17 ani au avut miocardită"

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat vineri, că din 142.000 de persoane cu vârste între 12 și 19 ani, au fost raportate două cazuri de miocardită la adolescenți în vârstă de 17 ani.

Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea copiilor: "Doi adolescenți de 17 ani au avut miocardită"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    25 Iun 2021   •   23:22

Col. dr. Valeriu Gheorghiță a spus că în prezent există semnalul miocarditei, o inflamație a mușchiului cardiac la copii.

„Practic, s-a observat că, la un milion de persoane vaccinate din grupa de vârstă 12 – 15 ani, putem evita 5.700 de cazuri noi de îmbolnăviri și aceste cazuri în perioada următoare s-ar putea să fie generate de tulpina delta, ele vor genera cazuri secundare foarte multe, când copiii merg la școală în colectivitate. Se previn peste 200 de internări”, a spus Gheorghiță.

Acesta a spus că, în România, sunt 142.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză, care au vârste între 12 și 19 ani inclusiv. Două dintre ele au avut miocardită.

„Nu au fost multe raportări, majoritatea sunt dureri la locul de administrare, dureri musculare, dureri de cap, dureri musculare, dureri de cap, febră, frison. Au fost două cazuri de miocardită la tineri de 17 ani care au avut o evoluție foarte bună. De altfel, toate cazurile înregistrate în SUA și analizate, peste 300 de cazuri, au avut toate evoluție foarte bună, după 3-4 zile de spitalizare și nu s-au înregistrat decese”, a mai spus Gheorghiță, potrivit Mediafax.

Miocardita este o inflamație a mușchiului cardiac care se manifestă prin durere în piept și uneori poate să fie prezentă o stare de oboseală, frison, febră, dureri musculare.

Și infecția cu SARS-CoV-2 poate să dea miocardite la tineri, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

×
Parteneri
Puhoi de lume la icoana care plânge cu mir, la Buzău
x close