Antena 3 CNN Dezvoltăm România Sustenabil 8 milioane de euro investiţi în proiecte educaţionale | Dezvoltăm România Sustenabil

8 milioane de euro investiţi în proiecte educaţionale | Dezvoltăm România Sustenabil

Națiunile Unite definesc sustenabilitatea ca fiind „asigurarea nevoilor din prezent fără a compromite abilitatea generațiilor viitoare de a-și asigura propriile nevoi.” Adică să folosim resursele în mod eficient şi cu un impact cât mai mic asupra mediului, dar nu numai. Să încercăm să dăm mai departe, ca şi societate, valori şi o educaţie care să privească spre viitor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2023   •   13:57

E ceea ce face deja una dintre cele mai mari companii de pe piaţa energiei din România, cu un program de sustenabilitate de 360 de grade. De la acţiuni de protejare a mediului până la iniţiative de susţinere a comunităţilor locale, educaţiei, de promovare a consumului responsabil şi a soluţiilor de eficienţă energetică. 

Volker Raffel, CEO, E.ON România: “Încercăm să avem un impact cât mai redus. Principala direcţie e spre siguranţă, inclusiv a angajaţilor, să nu rişte nimic. Însă trebuie să ai şi un impact cât mai mic asupra mediului, de aceea am redus semnificativ pierderile de gaze naturale.”

În ultimii 18 ani, E.ON România a investit peste 16 milioane de euro în astfel de iniţiative. Jumătate din această sumă a fost investită în proiecte de susţinere a educaţiei. Pentru că diferenţa se face adesea din schimbări aparent mici, dar cu efect semnificativ, cum e programul „Energie în şcoli” prin care aproape 90.000 de neoane din şcolile din România au fost înlocuite cu becuri LED.

Adina Maier, director Şcoala Gimnazială Luna, jud Cluj: “Sistemul de iluminat al şcolii şi al grădiniţei a fost modernizat şi acum este bazat pe tehnologie LED. Am îmbrăţişat această oportunitate şi suntem recunoscători că există societăţi care nu tratează cu indiferenţă nevoile comunităţii.”

Volker Raffel, CEO, E.ON România: „Utilizăm sisteme moderne care fac ca lumina să fie similară cu cea din natură, deci iluminarea e bună, dar cel de-al doilea lucru este că facem economii, toate şcolile fac economii, iar banii pot fi folosiţi pentru alte scopuri, educaţionale.”

Peste 200.000 de copii au beneficiat până acum de programele EON. Nu doar de cele de investiţii, ci şi de cele educaţionale. Căci compania ştie că e important ca încă de mici oamenii să ştie să folosească echipamentele electrice în siguranţă, să nu lase flăcări nesupravegheate, să nu folosească dispozitive improvizate şi să ştie să se protejeze. „Lecţiile despre energie” sunt derulate de ani buni, iar sute de elevi participă inclusiv la concursuri școlare care promovează măsuri de siguranță și intervenții de prim ajutor în situații de urgență, astfel încât informaţiile să ajungă la fiecare generaţie în parte. 

Volker Raffel, CEO, E.ON România: „Am încercat întotdeauna să dăm ceva înapoi societăţii din veniturile noastre.”

Aşa s-a născut şi proiectul „Dăruieşte lumină” prin care e donată energie centrelor sociale sau instituţiilor care se ocupă de persoane vulnerabile. De la debutul programului, în urmă cu opt ani, compania a donat peste 2,3 milioane de kilowaţi, iar beneficiarii şi-au putut concentra activitatea pe alte investiţii, nu pe plata facturilor. 

  • 87.000 de becuri led au fost montate în şcolile din România 
  • Sute de elevi participă la concursuri care promovează măsuri de siguranţă 

×
Subiecte în articol: Dezvoltăm România Sustenabil
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close